CHP’li Karabat’tan flaş değerlendirme: 2025 emekliler için daha kötü olacak

Türkiye’de kriz ve yoksulluk özellikle toplumun belli kesimlerinde derinden hissedilir hale geldi. Gündelik yaşamını sürdürmekte zorlanan milyonlarca yurttaşın durumu küresel endekslere de yansımaya başladı. Türkiye’nin 48 ülke arasında 45’inci sırada yer aldığını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, “2025 yılında bu tablo maalesef daha da kötü olacak” dedi.

CHP’li Karabat’tan flaş değerlendirme: 2025 emekliler için daha kötü olacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, sosyal medya hesabı X’te emeklilerin durumuna ilişkin bazı veriler paylaştı. Uluslararası araştırma verilerinden hareketle AKP’nin ekonomi politikalarını eleştiren Karabat, 2025 yılının emekliler açısından daha da zor geçeceği ifade etti.

“AKP’nin yoksulluğu derinleştiren ekonomi politikaları sonucu emekliler açlık sınırının altında yaşıyor” diyen Karabat, bu durumun dünyadaki araştırmalara da yansıdığını söylerek Mercer adlı araştırma şirketinin Küresel Emeklilik Endeksi’nin verilerini paylaştı.

Türkiye’nin 48 ülke arasında 45’inci sırada yer aldığı araştırmada Türkiye’nin Batı ülkelerinin yanı sıra Botsvana, Peru, Kolombiya gibi ülkelerin de gerisinde olduğu görüldü.

Açıklamasının devamında 2025 yılında da bu tablo maalesef daha da kötü olacağını ifade eden CHP’li Karabat, “Çünkü AKP’nin planı, gerçekleşen enflasyon değil, IMF’nin de önerdiği gibi hedeflenen enflasyona göre maaş zammı yapmak.” dedi.

AKP’nin 2025 yılı bütçesine eleştirel getiren Karabat: “AKP’nin 2025 bütçesine bakıyorsunuz, vergi gelirleri %50’ye yakın artıyor. Ama maaş zamları, hayali olan düşük enflasyon hedeflerine göre yapılıyor” dedi.

Ekonomik krize, toplumsal çürüme de eşlik ediyor diyen CHP’li Karabat açıklamasını, “Geldiğimiz noktada ‘Batı bizi kıskanıyor’dan, Hindistan ile yarışan Türkiye haline geldik” sözleriyle tamamladı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir