İstanbul‘da yıllar sonra AK Parti’nin elinden Beyoğlu ilçesini alan Belediye Başkanı İnan Güney, ifadeye çağrıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Güney‘i CHP İstanbul İl Kongresi’ne soruşturma başlatmıştı.
Savcılık, şüpheli sıfatı ile ifadeye çağrılan Güney‘e ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen ve 2820 sayılı yasaya muhalefet suçuna ilişkin soruşturma kapsamında, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ifadesi alınmak üzere çağrı kâğıdı ile ifadeye çağırılmıştır”
CHP İSTANBUL İL KONGRESİ’NE SORUŞTURMA AÇILMIŞTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 8 Ekim 2023’te yapılan CHP İstanbul İl Kongresi‘nde “hile yapıldığı” ve Seçim Kanunu’na “aykırı hareket edildiği” iddiasıyla soruşturma başlattı. Kongrede Özgür Çelik 342, Cemal Canpolat ise 310 oy almıştı. Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteklediği “değişimci” aday olarak öne çıkarken, Canpolat, Kemal Kılıçdaroğlu’nun çizgisindeydi.
CHP İstanbul İl Kongresi, soruşturma CHP Kurultayı’na açılan tahkikatın ardından gelmişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’ye kayyum atanacağı bilgisi aldıklarını belirterek bunun önüne geçmek için olağanüstü kurultaya gideceklerini açıklamıştı. CHP Olağanüstü Kurultayı, 6 Nisan’da gerçekleşecek.
YORUMLAR