“Constantine 2”nin senaryosu tamamlandı: Keanu Reeves başrolde

“Constantine 2” filminde senaryo süreci noktalandı. Keanu Reeves’in 20 yıl sonra başrole döneceği film, 18+ yaş sınırıyla vizyona girecek.

“Constantine 2”nin senaryosu tamamlandı: Keanu Reeves başrolde

Constantine 2 senaryosu tamamlandı. 2005’te vizyona giren ilk filmin devamı niteliğindeki yapımda Keanu Reeves bir kez daha başrolde yer alacak. Francis Lawrence’ın yine yönetmenlik koltuğunda oturacağı yapım 18+ (R-rated) yaş sınırıyla vizyondaki yerini alacak.

Constantine 2’nin uzun zamandır beklenen senaryosu nihayet tamamlandı. Yapımcı Lorenzo di BonaventuraComicBook’a verdiği röportajda senaryonun hazır olduğunu doğruladı. Ancak senaryoyu okumak konusunda biraz çekingen davranıyor. Nedenini ise şöyle açıklıyor:

“Şu anda gelen kutumda duruyor. Komik ama okumaya korkuyorum. Çok iyi olmasını istiyorum. Muhtemelen önümüzdeki günlerde, bir uçak yolculuğunda okuyacağım.”

Senaryo, Batman Forever ve Melekler ve Şeytanlar gibi filmleriyle tanınan Akiva Goldsman tarafından kaleme alındı. Goldman, ilk filmin senaristleri Kevin Brodbin ve Frank Cappello’dan farklı bir isim tercihi olarak dikkat çekiyor. Goldsman aynı zamanda filmin yapımcıları arasında yer alıyor.

"Constantine 2"nin Senaryosu Tamamlandı: Keanu Reeves Başrole Geri Dönüyor

Filmin yönetmen koltuğunda, ilk filmde olduğu gibi Francis Lawrence oturacak. Lawrence daha önce yaptığı açıklamalarda filmin 18+ olacağını belirtmişti.

“Bu sefer, en azından benim için, gerçekten 18+ bir Constantine yapmak istiyoruz. İnsanların başından beri istediği şey buydu, 13+ versiyonu değil.”

Keanu Reeves’in John Constantine rolüne geri döneceği film, Warner Bros. tarafından 2022 yılında resmi olarak duyurulmuştu. Filmin konusu hakkında henüz detaylı bilgi verilmezken, ilk filmdeki karanlık güçlerle mücadele temasının daha derinlemesine işleneceği tahmin ediliyor.

Constantine 2 DC Sinematik Evreni’ne Dahil Olabilir

Constantine 2’nin, James Gunn ve Peter Safran’ın yeni oluşturduğu DC Evreni (DCU) ile bağlantılı olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı. Film, Matt Reeves’in The Batman’i gibi ana DC Sinematik Evreni anlatısının dışında, Elseworlds etiketi altında yayınlanabilir. Bu etiket doğrudan DCU sürekliliğine uymayan filmler için kullanılıyor.

Constantine 2 Geliyor Keanu Reeves Başrolde

2005 yılında vizyona giren ilk Constantine filmi, doğaüstü bir ekzorsist ve demonolog olan John Constantine’in, ikiz kız kardeşinin gizemli ölümünü araştıran sorunlu bir LAPD dedektifi (Rachel Weisz) ile işbirliği yapmasını konu alıyordu. Film karışık eleştiriler almasına rağmen, 100 milyon dolarlık bütçesine karşılık dünya çapında 230 milyon dolar hasılat elde ederek ticari bir başarı yakalamıştı.

Constantine 2’nin yapım ekibinde di Bonaventura ve Goldsman’ın yanı sıra J.J. Abrams ve Hannah Minghella gibi Bad Robot’tan isimler de yer alıyor. Çekim veya vizyon tarihi hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.

KaynakComic Book

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir