Crowdstrike nedir? Hangi siteler sorun yaşıyor?

Bu gece yayınlanan Crowdstrike güncellemesi tüm bilgisayar sistemlerini çökmesine neden oldu. Tüm dünyaya yayılmış ve yayılmaya devam eden sorunun kaynağı Crowdstrike update i olarak görünüyor. Peki, Crowdstrike nedir?

Crowdstrike nedir? Hangi siteler sorun yaşıyor?

Crowdstrike nedir? sorusunun yanıtı teknoloji haberleri içerisinde gündem konusu oluyor. Dünya genelinde global mavi ekran sorununuz bulunuyorsa bu Microsoft Crowdstrike güncellemesinden kaynaklı olabilir. Dün geceden itibaren Türkiye’de onlarca site Crowdstrike güncellemesine takıldı ve site çöktü.

CrowdStrike, dünya çapında yaşanan teknik aksaklıklara neden olan sorunu tespit ettiklerini ve kullanıcılara sorunun çözümü için “geçici” bir çözüm geliştirdiklerini de açıkladı.

TÜRKİYE MAVİ MAVİ EKRAN PROBLEMİ

Microsoft şirketinde yaşanan kriz Türkiye’deki birçok şirketi de etkilemiş durumda. Dün geceden itibaren “Down Detector” sitesinden edinilen bilgilere göre giriş sorunu yaşanan ve ağırlaşan siteler içerisinde şunlar var:

Denizbank
Türk Telekom
Microsoft Store
Trendyol
Reddit
Microsoft 365
Turkish Airlines
Microsoft Azure
Google
Xbox Live
Ziraat Bankası
Ttnet
Telegram
Turkcell
Türksat Kablo
Roblox
Youtube
Steam
Spotify
Yapı Kredi
Instagram
Valorant
Discord
Vodafone
Whatsapp
Türkiye İş Bankası
Yahoo Mail
TurkNet
Yandex
Getir
Google Maps
Kik
Cloudflare
Finansbank
Proofpoint
VakıfBank
EA
Snapchat
X (Twitter)
OpenAI
Skype
Minecraft
Sea of Thieves
Sahibinden
Forza
Gmail
Facebook
Rainbow Six

CROWDSTRIKE ŞİRKETİ

CrowdStrike, siber güvenlik alanında uzmanlaşmış bir şirkettir. 2011 yılında kurulan şirket, bulut tabanlı çözümleri ve yapay zeka destekli teknolojileri kullanarak, kurumların siber tehditlere karşı korunmasını sağlar.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir