Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli uydu için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli Türksat 6A uydusunun gelecek yıl uzaya fırlatılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli uydu için tarih verdi

Yerli imkanlarla üretilecek Türksat 6A uydusu gelecek yıl uzaya  fırlatılacak.

Açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, Türksat’ın Gölbaşı yerleşkesinde Türksat 5A Uydusu Hizmete Alma Töreni’ne katıldı.

Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı.

“Şimdi sıra Türksat 5B uydumuzda. Veri iletişim kapasitemiz 15 kat artacaktır.

TÜRKSAT 6A uydumuzu ürettik. Test aşamasına gelen bu uydumuzu önümüzdeki yıl uzaya fırlatmayı planlıyoruz. Böylece Türkiye dünyada haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasına girecektir.  Bu projemizin de şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Dünya yeni bir çağa geçişin sancılarını yaşıyor.  Yeni çağın en önemli özelliği soyut üretim dediğimiz, bilginin üretimi ve böylece ortaya çıkan verinin kontrolü üzerine kurulu olmasıdır.

Dijital üretim ve yönetim süreci, yapay zekâ ile çok daha farklı bir evreye ulaşmıştır. Bu değişim her alanda kendini hissettirmektedir.

Demokrasi dediğimiz olgu bir meydanda toplanan insanların şehrin sorunlarını tartışması ve karara bağlamasıyla ortaya çıkmıştır. Sonra bu yöntem ülkede yaşayan belirli bir yaşın üzerindeki insanların tamamının seçimler yoluyla içinde yer aldığı temsili demokrasiye dönüştü.

Bizim gençliğimizde bugün cep telefonu veya bilgisayar ekranı üzerinde birkaç tuşa basarak gerçekleştirdiğimiz işlemler için saatlerce, günlerce, haftalarca hatta aylarca, yıllarca uğraşmak gerekiyordu. İnsanların birbirleriyle iletişimi, buluşması, görüşmesi, konuşması için belli imkanlara ve programlara ihtiyacı vardı.

Ülkeler ve toplumlar arasında çok ciddi adaletsizlikler söz konusu.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir