Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan New York’ta kritik görüşmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantılarına katılmak üzere geldiği New York’ta temaslarını sürdürüyor. İkili görüşmelerde bulunan Erdoğan, Türkevi’nde Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan ile görüştü. İsrail’in Gazze’de soykırım yaptığını vurgulayan Erdoğan, “İsrail işlediği suçların hesabını vermeli” dedi. Erdoğan daha sonra Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah, İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan New York’ta kritik görüşmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere geldiği New York’ta, temaslarını sürdürüyor.

Erdoğan, Türkevi’nde, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta kritik görüşmeler - 1Erdoğan, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Khan’ı kabul etti.

 

ERDOĞAN: İSRAİL İŞLEDİĞİ SUÇLARIN HESABINI VERMELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in Gazze’de bir soykırıma imza attığını vurgulayarak, Netanyahu yönetiminin uluslararası hukuku ve insan haklarını çiğnemekten çekinmediğini, kendilerini durduracak bir güç olmadığı yanılgısıyla pervasız bir biçimde katliamlarına yenilerini eklemek için planlar yaptıklarını ifade etti.

İsrail’in işlediği suçların hesabını vermesi gerektiğini, uluslararası hukuka olan güveni korumak için İsrail’e yönelik Uluslararası Ceza Mahkemesinde açılan soykırım davasının sonuçlanmasının ve soykırım suçlularının hak ettiği cezaları almasının son derece önemli olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye’nin soykırım suçunun somut kanıtlarla tespiti için elinden gelen gayreti göstermeye devam edeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta kritik görüşmeler - 2Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah’ı kabul etti

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah’ı kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta kritik görüşmeler - 3Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan ile görüştü.

 

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Erdoğan’la görüşmek üzere Türkevi’ne geldi. Pezeşkiyan’ı girişte MİT Müsteşarı İbrahim Kalın karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Pezeşkiyan ile görüşmesi basına kapalı gerçekleşti.

Daha sonra Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’u kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta kritik görüşmeler - 4Erdoğan, Türkevi’nde Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yı kabul etti.

Erdoğan New York’taki temaslarının ilk gününde Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic’le bir araya gelmiş, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin düzenlediği akşam yemeğine katılmıştı.

Erdoğan’ın yarın saat 18.00’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap etmesi ve ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le biraraya gelmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir