Cumhuriyetçilerden Biden isyanı: Soruşturma açılsın!

ABD’de Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Azınlık Lideri McCarthy, Biden yönetiminin Afganistan’dan asker çekme konusundaki tutumu hakkında bir Kongre soruşturması açılması çağrısında bulundu.

Cumhuriyetçilerden Biden isyanı: Soruşturma açılsın!

NY Post’ya yayınlanan bir habere göre, California Senatörü Kevin McCarthy, Afganistan’daki 20 yıllık ABD askeri varlığının ansızın sona erdirilerek askerleri hızla geri çekme kararına neyin yol açtığının öğrenilmesi amacıyla Kongre’den soruşturma talep etti.

Öte yandan, Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell, Başkan Joe Biden’ı Taliban konusundaki uyarılara kulak asmamakla eleştirdi ve “Sorumluluk tamamen mevcut Baş Komutanımızın omuzlarında” dedi.

McCarthy “Dünyanın geri kalanı bize nasıl bakıyor? Başkanın attığı tweetlerden hoşlanıyorlar ama Amerika’nın artık yeterince sert olmadığını düşünüyorlar” dedi.

McConnell ayrıca, “Biden yönetiminin Afganistan’dan başarısız bir şekilde çıkışı, Amerikan liderliğinin utancıdır. ABD’nin bu felaketten kaçınma kapasitesi vardı” dedi.

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nin Cumhuriyetçi milletvekili Michael McCaul ise “Biden’ın Afganistan’da elleri kana bulanacak” dedi.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir