Davutoğlu, 2. Olağan İl Kongresi için Bursa’da: Kadıoğlu yeniden başkan seçildi

Gelecek Partisi, Bursa 2. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongreye, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu da katıldı. Kongrede, Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Mahmut Fuat Kadıoğlu, yeniden başkan seçildi.

Davutoğlu, 2. Olağan İl Kongresi için Bursa’da: Kadıoğlu yeniden başkan seçildi

Mesut Erdoğan / Norm Haber

Gelecek Partisi Bursa İl 2. Olağan Kongresi, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Kongreye, Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Mahmut Fuat Kadıoğlu, Gelecek Partisi İstanbul Milletvekilleri Selim Temurci ve Doğan Demir, Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, Gelecek Partisi Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Ali Osman Karahan ve Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığı’na 28. dönem milletvekilliği seçimlerine aday olmak üzere görevinden istifa eden geçmiş dönem İl Başkanı Alparslan Yıldız seçildi.

Kongrede kürsüye ilk olarak Gelecek Partisi Bursa il Başkanı Mahmut Fuat Kadıoğlu çıktı.

Kadıoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Başkanlarımız, hanımefendiler, beyefendiler hepiniz hoş geldiniz. Teşkilatın her bir ferdine buradan teşekkür ediyorum. Bizler yiğit bir liderin ardında saf tutmuş insanlarız, kişileriz. Bununla gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz. Bizler inandık, yola çıktık, aynen devam edeceğiz. Erbakan hocamızın bir lafı, “Zafer inananlarındır.” Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Saygılarımızla…”

‘FİLİSTİN BİZİM KANAYAN YARAMIZ’

Yıldız’ın ardından Gelecek Partisi Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun söz alarak şunları söyledi:

Değerli beyler, hanımefendiler, çok değerli milletvekillerimiz, il başkanlarımız, parti yöneticilerimiz, genel başkan yardımcılarımız; hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Oldukça geç bir vakitte genel başkanımız konuşacak. Çok da uzatmak istemiyorum. Öncelikle bu kongrenin yapılmasını sağlayan ve gerçekten bu salonu dolduran, bunun için elinden geleni yapan başta İl Başkanımız Sayın Fuat Kadıoğlu, Sayın İzzettin Küçük, eski İl Başkanımız Alparslan Yıldız ve tüm ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyoruz.

Değerli arkadaşlar hiç uzatmayacağım. Benim bugün tek gündemim var. Bizim gündemimiz kilit sistemi. Şu anda siyonist işgal rejiminin bombaları altında insanlar ölüyor. Ölenlere Allah’tan rahmet, oradaki yaralanan kardeşlerimizden acil şifalar diliyorum. Filistin bizim kanayan yaramız, yetmiş beş yıldır orada bir işgal var. Bu vesileyle tekrar burada güçlü bir şekilde Filistin davasının yanında olduğumuzu ve Filistin’in şanlı direnişini buradan selamladığımızı belirtmek istiyorum. Ben sözü uzatmadan burada kesiyorum. Tekrar hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.”

‘BURSA’YA VERDİĞİMİZ BİR ÖNEM VAR’

Son olarak Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kürsüye çıkarak söz aldı.

Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Emeklilerin ayın sonunu getiremediği bir ülke haline geldik. Biz sorunları görerek parti kurduk. ‘Bursa devlet şehridir’ dedik. İzzettin Bey, Kurucular Kurulu Üyemiz oldu. Bursa valisiyken birlikte çalıştık. İzzettin Bey’e 2019’da ‘Gel beraber siysaset yapalım’ dediğimde, ‘Madem devlet zorda, ben buradayım’ dedi. Dışişleri bakanlığım döneminde, Somali’de çatışmalar vardı. Uçaklar inmiyordu. Zor şartlarda Somali’ye indik. Somali’de şimdi bir askeri üssümüz var. Kani Bey’e Somali’ye büyükelçi diye gitmesini rica ettim. Birçok suikast atlattı. Somali’de kime sorsanız, Türk Büyükelçi Kani deseniz, herkes hayırla anar. Bursa’ya verdiğimiz bir önem var. Bursa beni hiç yanıltmadı.

‘MESCİDİ AKSA’DA ULU CAMİ’NİN KOKUSUNU ALDIM’

Mescidi Aksa’da defalarca bulundum. Emin olun Bursa Ulu Cami’nin kokusunu aldım. Filistin direnişine destek verdiğimde, beni sosyal medyadan eleştirenler, Filistin halkının yıllardır ne çektiklerini bilmiyorlar. Gazze havadan bombalanırken, 2012’de 10 Arap bakanla oradaydık. Madem ki Gazze’de kardeşlerimiz bombalanıyor, eşime dedim ki ‘Buradan ayrılmak haramdır.’ Hastanede insanlar ölürken, insanların elinde Türk bayrağı vardı. Çünkü ben oradaydım. Başbakan olarak da yanlarındaydım, bugün de yanlarındayım. Mescidi Aksa’ya aylardır İsrail askerleri postallarıyla giriyor. Oradaki insanlara zulmediyor. Mescidi Aksa bizim kıblemizdir. Sessiz kalamayız. Bu devam ederken Filistin’in arkasında durması gereken İslam devletleri, İsrail ile normalleşme içine girdiler. Filistinliler düşündü ki bütün dünya bizi yalnız bıraktı. Gelişmeleri gören Filistinliler yalnız kaldıklarını düşündüler. Vatanlarından koparılan insanlar, topraklarına sahip çıkacaktır ve biz arkalarında olacağız.

‘ERDOĞAN’IN KONUŞMASI BENİM YÜREĞİMİ YARALADI’

Erdoğan ‘one minute’ dediğinde yanındaydım. Ve çok desteklemiştim o zaman. Ama şimdi hayal kırıklığı yaratan bir açıklama yaptı. Bir cümlede Mescidi Aksa diyeceksin, devamındaki cümlede İsrail diyeceksin. Bu siyasette olacak iş değildir. Dinlerken tüylerim diken diken oldu. Bu Erdoğan’a yakışmaz, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına hiç yakışmaz. Kudüs meselesi sadece Arap meselesi değildir. Selçuklu bir milyon haçlıyı toprağa gömdü. Kudüs’ü korumak için yaptı. Gazze’yi bilmeyenler anlayamaz durumu. Kahramanlar tepesi diye bir yer var Gazze’de. Osmanlı ordusunun İngilizlere karşı savaştığı bir cephedir. Filistin Arap meselesi değildir. İnsan olan zulmedene zalim, mazluma mazlum der. Erdoğan başka zamanda olsa gür sesle konuşurdu. Ülkeyi 10 cente mecbur hale getirdi. Erdoğan’ın konuşması benim yüreğimi yaraladı. Çeteleri savunan Bahçeli tweet atarken Filistin için bir yayınlama yapmadı.

Erdoğan, kongre konuşmasında dedi ki; ‘Tüm dünyada olduğu gibi hayat pahalılığı bizde de var.’ Bütün dünyada gerçekten hayat pahalılığı mı var? Rusya-Ukrayna savaşını işaret etti. Dünyanın 8 misli fazlası enflasyon Türkiye’de var. Türkiye enflasyonda dünya altıncısı, savaş halindeki Ukrayna 40 küsür sıralarda. Siz kimi aldatıyorsunuz?

‘TÜRKİYE ULUSLARARASI SUÇ ENDEKSİNDE 14. SIRADA BİR ÜLKE’

Bütün çiftçilerimiz neyi üretirse üretsin zararda. Tefecilere hizmet ediyorlar. Sanayi üretiminin arttığı, tarımın yok olma tehlikesi olan yerde korku olmaz mı? Elinizi vicdanınıza koyun. Erdoğan’a tavsiyem şudur: Aileyi korumak için ne yapacaksanız yanınızdayız. LGBT meselesi ve uyuşturucu meselesi bu ülkedeki en önemli sorunlardır. Uyuşturucu çeteleriyle fotoğraf çektirenleri, yani Soylu’yu görüyorsunuz. Türkiye uluslararası suç endeksinde 14. sırada bir ülke. Aileyi korumak istiyorsanız uyuşturucu ile de mücadele edeceksiniz.

‘ÇETELERİ TEMİZLERSENİZ BİZ DE SİZİN YANINIZDAYIZ’

Bir infaz yasası çıkardılar, uyuşturucu çetesi liderleri dışarıya çıkardılar. Çeteler çatışıyor, genç kardeşlerimiz ölüyor. Soruyorum, Sinan Ateş’i kim öldürdü? Kim bir eylem planı koyarsa onun arkasındayız. Devleti kim koruyacaksa arkasındayız. Siyasi ahlaksızlığa ve çeteleşmeye kim izin veriyorsa onun da karşısındayız. Bütün Türkiye’de uyuşturucu ile mücadele edeceğiz. Sayın Erdoğan’a da sesleniyorum. Bahçeli’nin sözlerine kulaklarınızı tıkar, çeteleri temizlerseniz biz de sizin yanınızdayız.

‘KENDİ HUKUKUNU KORUYAMAYAN MİLLETİN HUKUKUNU KORUYAMAZ’

Çok zor şartlardan geldik. Partiden ihraç edildik. 3 ay gece-gündüz adam aradım parti kurmak için. Bazıları çekindi. Ama çok sağlam bir kadro kurduk. Adam gibi adamlar çıkarmaya devam edeceğiz. Çok zor zamanlardan geçtik parti kurduktan sonra. Hep beraber omuz omuza verdik. 6’lı masadakilere bir teşekkürü borç bilirim. Mecliste bir parti kurduk. Grubumuzun yerini vermediler. Üzerinden 3 ay geçti. Meclis başkanı ‘Bu sorunu çözeceğiz’ dedi. Fakat sorun hâlâ çözülmedi. Arkadaşlarım bir haftada nasıl muhalefet olunur bunu gösterdi. Buradan Numan Kurtulmuş’u uyarıyorum. Sen AK Parti üyesi değilsin artık. İç tüzüğü uygulamıyorsunuz. Kendi hukukunu koruyamayan milletin hukukunu koruyamaz. Bu bizim anayasal hakkımızdır.”

MAHMUT FUAT KADIOĞLU YENİDEN BAŞKAN

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı Bursa il kongresinde Kadıoğlu yeniden başkan seçildi.

502 seçmenin olduğu kongrede, 71 oy kullanıldı. 71 oy da geçerli sayılırken, sandıktan geçersiz oy çıkmadı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir