Denizli Honaz’da orman yangını

Denizli’de son 3 gündür yaşanan ve tamamen söndürülen 5 orman yangının ardından, Honaz ilçesindeki ormanlık alanda yeni bir yangın başladı.

Denizli Honaz’da orman yangını

Denizli’nin Honaz ilçesi Kayapınar Mevki olarak bilinen noktada henüz belirlenmeyen nedenden dolayı dumanlar yükselmeye başladı.

Sarp ve kayalıklı olan bölgedeki duman yerini alevlere bırakırken, vatandaşlar durumu orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Ekipler arazinin engebeli olmasından dolayı ulaşmakta güçlük çekerken, havadan helikopterle ilk müdahale gerçekleştirildi. O sırada mahalle sakinleri havuzu su ile doldurarak helikoptere destekte bulunurken, su tanklarını alan çiftçiler araziye doğru ilerlemeye başladı.

Erken müdahale sayesinde ekiplerin ve vatandaşların müdahale ettiği yangın, kısa süre sonra kontrol altına alındı. Ancak yangın ikinci kez alevlendi.

Karaçay Mahallesinde akşam saatlerinde çıkan ikinci yangına orman ekipleri ve yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Havadan ve karadan yapılan müdahaleler ile yangın kısa süre içerisinde kontrol altına alındı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir