DEVA Partisi’nden EYT mesajı

DEVA Partisi Kurucu Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ufuk Yaşar tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yazılı açıklama yapıldı

DEVA Partisi’nden EYT mesajı

DEVA Partisi Kurucu Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ufuk Yaşar 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Emek ve dayanışma günü vesilesi ile, çalışanlarımızın ve iş hayatının tüm zorluklarına rağmen çözümsüz olmadığını DEVA iktidarında çalışan emeğin hak ve hukukunun sonuna kadar korunacağının altını çizerek, sorunların bir kısmının tespiti ve çözüm yollarını sıralamak istiyoruz.

“TEDİRGİN EDİCİ SÖYLEMLER”

Devlet iş hayatına dair çalışanların kazanılmış haklarına halel getiren yanlış, eksik uygulamalarından derhal vazgeçmelidir. EYT gibi kıdem tazminatının fona devri gibi kazanılmış haklar kaybedilmeden, sosyal tarafların bir araya gelerek çalışan lehine ve her kesimi kapsayacak uygulama birliği içerisinde çözüm üretilmelidir. Sürekli çalışanları tedirgin edici çalışma ve söylemlerden vazgeçilmelidir.

“AYLIKLARI ARTTIRACAĞIZ”

Başta çalışılan dönemlerdeki sosyal güvenlik mevzuat hükümleri esas alınarak hesaplanan emekli aylıkları arasında oluşan eşitsizlikler olmak üzere sosyal güvenlik sistemini adalet ,eşitlik ve finansal sürdürebilirlik ilkeleri doğrultusunda yeniden gözden geçirecek ,sosyal güvenlik hakları açısından yaşanan adaletsizlik ve farklı uygulamaları giderecek ,emekli aylıklarını satın alma gücünü koruyacak şekilde artıracağız.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir