Devlet Bahçeli’den sürpriz basın toplantısı

MHP lideri Devlet Bahçeli, Salı günü saat 14.00’de Genel Merkezde basın toplantısı düzenleyecek.

Devlet Bahçeli’den sürpriz basın toplantısı

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyecek. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasıyla yeniden gündem olan MHP’nin, davadaki müdahillik talebindeki dilekçesinde, gazeteci ve parti genel başkanlarının da olduğu yüzden fazla isimden şikayetçi olduğu ortaya çıkmıştı.

MHP’den yapılan resmi açıklamayla, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin salı günü basın toplantısı düzenleyeceği duyuruldu. Saat 14.00’te Genel Merkez binasında yapılacak basın toplantının içeriğine ilişkin bir bilgi verilmedi.

Bahçeli son dönemde, Türkiye’ye gelen ÖSO komutanlarının kendisini ve ardından suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı‘yı ziyaret etmesiyle gündeme gelmişti. MHP liderinin kamuoyunda tepki çeken bir diğer görüşmesi de 15 Temmuz’da, darbe girişiminde bombalanan, 51 polisin şehit olduğu Özel Harekat Başkanlığı’nı ziyaretiydi. Özel Harekât Başkanı Süleyman Karadeniz‘in ziyaret sırasında Bahçeli’nin elini öpmesi tartışmalara neden olmuştu.

Bahçeli’nin elini öpen Özel Harekât Başkanı Süleyman Karadeniz

MHP, son olarak eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasıyla bir kez daha gündeme geldi. MHP’nin müdahillik talebindeki dilekçesinde, gazeteci ve parti genel başkanlarının da olduğu yüzden fazla isimden şikayetçi olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Sinan Ateş davasına “suçtan zarar gören” olarak katılma talebinde bulunan MHP’nin, başvuru dilekçesinde 154 kişinin ismini vererek mahkemeye çağrılmasını istediğini yazdı.

MHP’nin, ifadelerinin alınmasını istediği isimler arasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile çok sayıda gazeteci, hukukçu ve akademisyen yer alıyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir