Din adamlarından aşı çağrısı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde koronavirüs ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda aşılama oranının artırılması için bir çağrı da din adamlarından geldi.

Din adamlarından aşı çağrısı

Toplumsal bağışıklığın sağlanması için aşı çalışmalarının devam ettiği bölge illerinde aşı sırası gelen ancak yaptırmayan vatandaşların bilgilendirilmesi için oluşturulan sağlık ekipleri, ön yargıları yıkıp, vatandaşları ikna edebilmek için yoğun çaba harcıyor.

Bütün çabalara rağmen bölge illerinde aşılama oranının beklenen düzeyde gerçekleşmemesi din adamlarını da harekete geçirdi. Yörede “mele” olarak bilinen din alimleri, sağlığın dinen önemini anlatarak, aşılama oranının artırılmasına katkı sunmaya çalışıyor.

Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) Başkanı Tayyip Elçi, sırası gelen tüm vatandaşların aşı yaptırması gerektiğini belirtti.

Her vatandaşın hem kendisini hem toplumu bu hastalıktan koruması için mutlaka aşı olması gerektiğini anlatan Elçi, “Din görevlileri, hocalar, müderrisler, kanat önderleri olarak bütün toplumu aşıya teşvik ve davet ediyoruz” dedi.

İmam Nevevi Medresesi hocası Sadullah Ergün ise, herkese koronavirüse karşı aşı yaptırmaları çağrısında bulunarak, bir an önce bu hastalıktan kurtulmayı temenni etti.

“AŞI OLMAK HER MÜSLÜMANIN GÖREVİDİR”

Diyarbakır’da vaka sayısındaki artışa değinen Ergün, uygulanması gereken tedbirlerden birinin de aşı olduğunu belirterek, “Aşı olmak her Müslüman’ın görevidir. Birbirimizi uyarmamız lazım. Özelikle önlem alma konusunda herkesin duyarlı olması lazım. Müslümanların bu konuda duyarlı olması gerekir. Bu hastalığa karşı çok tedbirli hareket etmek lazım. Aşı olmak bir vaciptir, topluma karşı bir görevdir. Asla ihmal etmemek lazım. Herkes aşısını olsun” diye konuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir