Diyanet’ten Sezen Aksu açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, Sezen Aksu’nun şarkısında yer alan sözlere ilişkin yaptığı açıklamada, “Dini şahsiyetlerle ilgili özensiz tutum en hafif tabirle saygısızlıktır” ifadelerini kullandı.

Diyanet’ten Sezen Aksu açıklaması

Diyanet İşlerinden Başkanlığı, “İslam’ın seçkin şahsiyetlerine dair söylenen her cümlede, yapılan her açıklama ve yaklaşımlarda son derece hassas ve dikkatli olunması gerektiğini” belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Son zamanlarda İslam’ın kutlu elçileri Hz. Adem ve Hz. İsa peygamberlerimize, insanlığın ortak değeri Hz. Havva ve iffet abidesi Hz. Meryem annelerimize yönelik gelişigüzel tartışmaların ve polemiklerin yapıldığına şahit olmaktayız” ifadesi kullanıldı.

Hz. Adem’in ilk insan olmasının yanında aynı zamanda ilk peygamber olduğuna işaret edilen açıklamada, “Bu yönüyle vahye muhatap olmuş, akıl, şuur, irade gibi hususiyetleri ve eşya hakkındaki ilmiyle meleklere üstün kılınmış mükerrem bir şahsiyettir. Dolayısıyla Kur’an-ı Kerim’de halife olarak nitelenen Hz. Adem ve onun eşi Hz. Havva, bütün insanlığın müşterek değeri ve muazzez atalarıdır” denildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir