Diyarbakır’da 15 Temmuz dolu dolu geçti

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen program dolu dolu etkinliklerin sonunda gece yarısı seladan sonra sona erdi.

Diyarbakır’da 15 Temmuz dolu dolu geçti

Program gündüz şehit aileleri ve şehit kabirleri ziyaret edildikten sonra Ulu Cami’de aziz şehitler anısına düzenlenen Mevlid ve Hatmi Şerif’le devam etti. Vatandaşlarında ilgi gösterdiği program sonunda Vali Karaloğlu ,beraberindeki kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Mevlid sonrası vatandaşlarla selamlaşan Vali Karaloğlu sonrasında tarihi Keçi Burcu’na hareket etti.

15 TEMMUZ FOTOĞRAF SERGİSİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi öğrenci ve eğitmenleri tarafından  düzenlenen “15 TEMMUZ DESTANI” Fotoğraf Sergisinin açılışına Vali Karaloğlu, önceki dönem milletvekili Galip Ensarioğlu, AK Parti İl Başkanı M.Şerif Aydın ve bir çok sivil toplum kuruluşu ile kurum müdürleri katıldı. Sergi açılışından sonra davetliler tek tek yapılan eserleri inceleyip hatıra fotoğrafı çektiler.

KAHRAMANLARI ANMA YÜRÜYÜŞÜ

Yürüyüş Keçi Burcu’ndan başlayıp tarihi Kurşunlu Camisi’nde son buldu. Katılımın çok yüksek olduğu yürüyüşte Vali Karaloğlu, AK Parti İl Başkanı Aydın ve diğer katılımcılar yürüyüşün sonuna kadar ellerinden Türk Bayrağı’nı düşürmediler. Büyük bir kalabalık sloganları eşliğinde devam eden tarihi yürüyüş Kurşunlu Camisi’nde son buldu.

ŞEHİTLER İÇİN FİDAN DİKİMİ

Belediyenin organize ettiği 15 Temmuz şehitleri adedince fidan dikimi projesinin son iki ağacını tarihi Kurşunlu Camisinde Vali Karaloğlu var beraberindeki heyet fidanları dikti.

Tarihi Kurşunlu Camii’ne girişte tüm stantları gezip selamlama yapan Vali Karaloğlu ve AK Parti İl Başkanı M.Şerif Aydın daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşmasını hep beraber dinledi. Ardından sahneye çıkan Karaloğlu, selamlama ve teşekkür konuşmasından sonra barış ve özgürlüğü simgeleyen bir güvercini havaya uçurdu.
Grup Yürüyüş ve yerel grupların ezgi, marş ve şarkılarla alanı coşturduğu program yağan yağmura rağmen devam etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Dairesinin oluşturduğu “Uyanış Gençlik ” ses getirmeye 15 Temmuz’da da devam etti. Daire Başkanı Mehmet Kesen ve ekibinin büyük gayretler sonucu oluşturduğu ve kendini Diyarbakır’a kabul ettirmeye başlayan Uyanış Gençlik öğrencileri 15 Temmuz için hazırladıkları çocuk korosu vatandaşlardan beğeni topladı.

Program sonunda Türkiye genelinde okunan sela, Diyarbakır’da da Tarihi Kurşunlu Camisinde okundu. Etkinliğin finalinde  vatandaşa teşekkür eden Karaloğlu, demokrasi ve aziz vatan nöbetimizin ömrümüzün sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Program, şehitlerimiz için okunan duadan sonra sona erdi.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir