Diyarbakır’da eğitim, işbirliği ve istihdam protokolü

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği arasında Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında eğitim ve istihdama dönük işbirliği protokolü imzalandı.

Diyarbakır’da eğitim, işbirliği ve istihdam protokolü

Protokol imza töreninde konuşan Vali Karaloğlu, Diyarbakır’ın tekstil üretiminin her safhasında var olduğunu ve tekstile dönük hammadde üretiminde ülke genelinde üçüncü sırada yer aldığını söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geldiğinde açılışı yapılan 30 fabrikadan 10’unun Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde olduğuna değinen Vali Karaloğlu, Cumhurbaşkanına, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a ve Diyarbakırlı yatırımcılara teşekkür etti.

Diyarbakır’ın, tekstil alanında Türkiye’nin çok önemli merkezlerinden biri olma yönünde ilerlediğine dikkat çeken Vali Karaloğlu, yapılan protokolün Diyarbakır’a ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Protokolle, Tekstil Teknolojisi ve Moda Tasarım Teknolojileri alanlarında eğitim gören öğrencilerin; Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği bünyesinde bulunan işletmelerde beceri eğitimi yapmaları ve aynı zamanda işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda öğrencilerin işbaşı eğitimi almalarını sağlayarak mezun olacak öğrencilerin istihdamı amaçlanıyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir