Diyarbakır’da İsrail protesto edildi

Diyarbakır İslami sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla düzenlenen eylemde Diyarbakırlı Müslümanlar, öğle namazının ardından Ulu Camii önünde bir araya gelerek siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa’daki işgal planlarına tepki gösterdi.

Diyarbakır’da İsrail protesto edildi

Diyarbakırlı Müslümanlar Siyonist rejimi protesto ederek, direnen Filistinli kardeşlerini selamladı.

“AKSA DİRENİŞİNE TÜM DÜNYA DESTEK VERMELİDİR!”

“Yürü Kardeşim Ayaklarına Bir Kudüs Gücü Gelsin!” pankartının açıldığı eylemi Murat Koç yönetti. Eylemin amacı hakkında kısa bir giriş konuşması yapan Koç, Siyonist rejimin işgal girişimlerinin son aylarda giderek yoğunlaştığını, buna sessiz kalındığı takdirde Kudüs’te işgalin giderek derinleşme tehlikesinin bulunduğunu ve tüm dünyanın bu işgal planlarına karşı işgalci İsrail rejiminin karşısında durması gerektiğini vurguladı.

Filistin bayraklarının ve Filistin’de direnişi resmeden dövizlerin taşındığı eylemde “Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları” adına ortak bir basın açıklaması okundu.

“DİYARBEKİR’DEN KUDÜS’E DİRENİŞE BİN SELAM”

Açıklamanın zaman zaman “Kudüs’e Selam Direnişe Devam”, “Yaşasın Küresel İntifada”, “Katil İsrail Filistin’den Defol”, “Diyarbekir’den Kudüs’e Direnişe Bin Selam”, “Katil İsrail”, “Yaşasın Ümmet Dayanışması” gibi sloganlarla ve tekbirlerle kesildiği eylemde, topluluk adına basın açıklamasını Özgür-Der yönetim kurulu üyesi Yavuz Karaoğlu okudu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir