Diyarbakır’ın Eğil ilçesi, turizmin yeni gözdesi oldu

Diyarbakır’ın Eğil ilçesi, doğa ve inanç turizmini tercih edenlerin uğrak yeri haline geldi. baraj gölünde su sporlarının yanı sıra tekne turu yapma imkânı sunan Eğil ilçesi, ülkenin dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor.

Diyarbakır’ın Eğil ilçesi, turizmin yeni gözdesi oldu

Diyarbakır kent merkezine 52 kilometre mesafede bulunan, antik çağlardan bugüne kadar tarihin yapı taşlarını oluşturan birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Eğil, inanç ve kültür değerleri ile büyük ilgi görüyor. Manevi ikliminin yanı sıra Kralkızı Baraj Gölü’nde su sporları ve tekne turu yapma imkanı sunan Eğil, doğa ve inanç turizmini tercih edenlerin rotasını çevirdiği bir mekan haline geldi.

Eğil’de normalleşmeyle birlikte hareketlilik yaşanıyor. Bayram tatili nedeniyle ülkenin farklı bölgelerinden gelen turistler, Nebi Harun-i Asefi, Nebi Hallak, Nebi Harut, Nebi Zünnun, Nebi Hürmüz, Nebi Ömer ve Danyal ile Kur’an-ı Kerim’de isimleri geçen Hazreti Zülkifl ve Elyesa peygamberlerin kabirlerini ziyaret ediyor, Kralkızı Baraj Gölü’nde su sporları yapıyor, tekne ile geziyor, göl kıyısındaki çardaklar, restoranlar ve kır kahvelerinde doğa ile iç içe zaman geçiriyor.

Pandemi sonrası Kurban Bayramı’nı da kapsayan bir haftalık tatilde ilçeye deyim yerindeyse turist akını olurken esnaf ilgiden memnun olduğunu söyledi. İlçe Kaymakamlığı ve Vali Karaloğlu’nun girişimleri ile son dönemlerin gözdelerinden olan Eğil, turizmcilerin son dönemlerindeki uğrak mekanlarından oldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemeleri ile piknik ve mesire alanları da yeni bir çehreye kavuşurken, ilçede hafta sonları yer bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

 

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir