Diyarbakırlı iş adamı mezun olduğu okulu yeniden inşa etti

Diyarbakırlı iş insanı Mehmet Cansız, 36 yıl önce mezun olduğu ve yıkım kararı verilen Faik Ali Ortaokulu’nun yerine 16 derslikten oluşan yeni okul yaptırdı.

Diyarbakırlı iş adamı mezun olduğu okulu yeniden inşa etti

Diyarbakır’da kozmetik alanında faaliyet yürüten iş insanı Mehmet Cansız, doğup büyüdüğü Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kararı sonrası yıkılan ve 36 yıl önce mezun olduğu Faik Ali Ortaokulu’nun yerine 16 derslikten oluşan Mehmet Cansız Ortaokulu’nu yaptırdı.

 

Okulun açılış törenine Mehmet Cansız’ın yanı sıra Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, veliler ve öğrenciler katıldı. Törende Mehmet Cansız, 36 yıl sonra yeniden bir araya geldiği ilkokul öğretmeni Saadet Bürçün’e plaket vererek elini öptü.

Vali Münir Karaloğlu da pandemiden en çok eğitim sektörünün etkilendiğini belirterek şunları kaydetti: “Neredeyse çocuklarımız, 1,5 yıldır doğru düzgün okula devam edemedi. Yüz yüze eğitim, okullarda eğitim önemli. 2021- 2022 eğitim öğretim yılında geçen hafta 6 Eylül itibarıyla Diyarbakır’ımızda da bin 732 okulumuzda, 26 bin 177 öğretmenimizle ve 462 bin 250 öğrencimizle eğitim ve öğretime başladık. İnşallah bu sene alacağımız tedbirlerle eğitime bir daha ara vermek zorunda kalmadan, eğitimi tamamlarız diye temenni ediyoruz. Hala Diyarbakır’da aşısını olmayan öğretmenlerimiz var, sayıları çok değil. Ama öncelikle öğretmenlerimizin bu konuda bize, topluma hem yardımcı olması hem öncü ve önder olması gerekir. Onun için bugüne kadar aşısını yaptırmamış, yaptıramamış bütün öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde aşı problemini çözmeleri gerekir. Mehmet Cansız Ortaokulu’nun hayırlı olmasını, bu güzel okulu yapıp bağışlayan Mehmet Cansız ve ailesine tekrar Diyarbakır halkı adına il valisi olarak teşekkürlerimi şükranlarımı ifade ediyorum” dedi.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir