Dünyanın dansları Orhangazi’de buluşuyor

Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın Orhangazi Gösterisi, M. Turgut Ünlü Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılacak. Etkinlik, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından düzenleniyor. Halk dansları etkinliği, 9 Temmuz 2024 tarihinde saat 20.00’de geçit töreni ve saat 21.00’de açık hava tiyatrosunda başlayacak programla gerçekleştirilecek.

Dünyanın dansları Orhangazi’de buluşuyor

36. kez düzenlenen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, Orhangazi bölümünde çeşitli ülkelerden gelen halk dansları ekipleri sahne alacak. İrlanda, Kazakistan, Kolombiya, Kuzey Makedonya ve Letonya’dan katılan ekiplerin yanı sıra, Orhangazi Belediyesi Kafkas Ekibi, Orhangazi Belediyesi Halk Dansları ve Nazende Halk Dansları Ekibi de gösteri yapacak.

Geleneksel kültürel etkinlik, halk danslarının zenginliğini ve çeşitliliğini sergileyecek. Katılımcılar, farklı kültürlerin danslarını izleyerek unutulmaz bir gece yaşayacak. Orhangazi, kültürel duyarlılığını ve misafirperverliğini bu önemli etkinlikle bir kez daha gözler önüne serecek.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir