Emekli olmayı planlayanlar dikkat: Aylık farkı için yüzde 30’luk yeni formül arayışı

2025 yılında emekli olmayı planlayanlar, yüksek enflasyon nedeniyle aylıklarında ciddi kayıplar yaşama endişesi taşıyor. SGK uzmanı İsa Karakaş, emekli olmayı planlayanlar için yeni formülü anlattı.

Emekli olmayı planlayanlar dikkat: Aylık farkı için yüzde 30’luk yeni formül arayışı

2025 yılında emeklilik planı yapan binlerce kişi, yüksek enflasyon nedeniyle maaşlarında ciddi kayıplar yaşamaktan endişe ediyor.

Uzmanlara göre, 2024’te emekli dilekçesi verenler, 2025’te dilekçe vereceklere kıyasla yüzde 30 daha yüksek maaş alacak. Bu durum, 2025 yılında emekli olacak kişilerin ömür boyu alacakları emekli maaşını olumsuz etkileyebilir. Ancak bu mağduriyetin giderilmesi için hükümet yeni bir formül üzerinde çalıştığı kulislerde konuşuluyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, bu farkın giderilmesi için çeşitli çözüm önerileri üzerinde çalışıldığını belirtti.

Karakaş, “2025 yılında emekli olacaklar için, 2024 yılındaki güncelleme katsayısının baz alınması ya da katsayı sisteminin devreye sokulması gibi senaryolar konuşuluyor” dedi.

Karakaş, hükümetin değerlendirdiği formüller arasında 2024 yılında emekli olanlar için avantaj sağlayan güncelleme katsayısının 2025 yılına da uygulanabileceğini vurguladı.

Karakaş, “Bu sayede, 2025’te emekli olacaklar da 2024 yılındaki güncelleme katsayısı üzerinden maaşlarını alabilir” şeklinde konuştu.

İsa Karakaş, Emekli Sandığı sisteminin enflasyon karşısında daha az etkilendiğini belirterek, benzer bir modelin SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için de hayata geçirilebileceğini dile getirdi.

Bu çözümün hayata geçmesi, 2025 yılında emekli olacakların yaşadığı mağduriyeti büyük ölçüde giderebilir.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir