Emeklilere 29 Ekim ikramiyesi verilecek mi? SGK Uzmanı’ndan açıklama…

29 Ekim’de emeklilere ikramiye verilip verilmeyeceği tartışma konusu oldu. SGK uzmanı İsa Karakaş, 29 Ekim ikramiyesiyle ilgili detayları aktardı.

Emeklilere 29 Ekim ikramiyesi verilecek mi? SGK Uzmanı’ndan açıklama…

Emeklilere geçen yıl 29 Ekim’de verilen 5 bin TL ikramiyenin bu sene de verilip verilmeyeceği merak konusu oldu. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, Türkiye Gazetesi’ndeki yazısında konuyla ilgili detayları paylaştı. İsa Karakaş, emeklilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına sayılı günler kala geçen sene verilen 5 bin TL’lik ikramiye beklentisine girdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Evet geçen sene toplamda 15 milyon 120 bin emekli ve hak sahiplerinin tamamına ayrım yapılmadan ikramiye verilmiştir. Emekli olunan statü ve tahsis numarasına göre aralık ayı ortasına kadar tüm ödeme işlemleri de neticelendirilmiştir. Ancak bu ödemeler Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinden farklı olarak tek seferlik verilmiştir.

Bu sene 29 Ekim İkramiyesi verilebilmesi için kanun çıkarılması elzem. Şimdiye kadar bu yönde ne bir kanun teklifi hazırlandı ne de hazırlanması için Cumhurbaşkanı tarafından talimat verildi! Diğer yandan ekonomi yönetimi hâlen uygulanmakta olan enflasyonla mücadele programının sekteye uğramaması için bu ödemeye sıcak bakmamaktadır.”

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla geçen yıl emeklilere verilen ikramiyenin devam ettirilmesini istedi. Tokgöz, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünün geçen yıl tüm yurtta coşkuyla kutlandığını belirterek, 100. yıl dönümü kapsamında emeklilere tek sefer için 5 bin lira ödeme yapıldığını anımsattı.

Yapılan ödemenin birçok emeklinin ihtiyacını karşılamasına vesile olduğuna dikkati çeken Tokgöz, şunları kaydetti:

“Geçen yıl Cumhuriyet Bayramı’nda yapılan 5 bin liralık ödeme sayesinde birçok emekli kışa elinde ilave bir miktar parayla girdi. “Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle emeklilerimize verilen ikramiyenin adının ‘Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi’ olarak konulup, her yıl bir maaş tutarında verilmesini talep ediyoruz.29 Ekim’de emeklilere ikramiye verilip verilmeyeceği tartışma konusu oldu. SGK uzmanı İsa Karakaş, 29 Ekim ikramiyesiyle ilgili detayları aktardı.

Bu uygulama milyonlarca emeklimizi ziyadesiyle memnun edip, onların Cumhuriyet Bayramı’nı daha bir coşkuyla kutlanmasına katkı sağlayacaktır.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir