Emmy Ödüllü Çizgi Dizi “Phineas and Ferb” Yıllar Sonra 5. Sezonuyla Geri Dönüyor

Phineas and Ferb 5. sezon ile sessizliğini bozmaya hazırlanıyor. Disney’in ödüllü çizgi dizisi yeni bölümleri ile bu yıl geri dönecek.

Emmy Ödüllü Çizgi Dizi “Phineas and Ferb” Yıllar Sonra 5. Sezonuyla Geri Dönüyor

Phineas and Ferb 5. sezon için bekleyişte olan hayranlara müjdeli haber yapımcı Dan Povenmire’dan geldi. Yeni sezonun ilk bölümünde çalışmaların tamamlandığı duyuruldu.

2007-2015 yılları arasında Disney Channel’da yayınlanan Phineas and Ferb dizisi, Rocko’s Modern Life ve Milo Murphys’s Law ile de tanınan Dan Povenmire ve Jeff “Swampy” Marsh ikilisi tarafından yaratıldı. Yapım, yaz tatilini sıradışı ve eğlenceli icatlar yaparak geçiren iki kardeşin maceralarını ve onların bu çılgın projelerini engellemeye çalışan ablaları Candace’ın çabalarını konu alıyor.

Toplam 3 Primetime Emmy ödülüne sahip olan çizgi dizi, 2011’de Across the 2nd Dimension filmiyle ve 2020’de Candace Against the Universe adlı bir başka yapım ile evrenini genişletmişti. Geçen yıl ise popüler yapımın 2 yeni sezon ile geri döneceği duyurulmuştu.

Dan PovenmireInstagram hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda, “Phineas and Ferb’ün 5. sezonunun ilk bölümü resmen hazır!” ifadelerini kullanarak hayranları heyecanlandırmayı bildi.

Phineas and Ferb 5. Sezon Duyurusu

Phineas and Ferb 5. Sezon Ana Seslendirme Kadrosunu Koruyacak

Phineas Flynn’i seslendiren Vincent Martella, Ferb Fletcher seslendiren Thomas Brodie-Sangster, Candace Flynn’ı seslendiren Ashley Tisdale ve Dr. Heinz Doofenshmirtz’ı seslendiren Dan Povenmire rollerini yineleyecek. Povenmire bu karakter için ilhamını gençlik deneyimlerinden ve büyükannesinin Doğu Avrupa aksanından almıştı.

Yapımda ayrıca Caroline Rhea anne Linda Flynn-Fletcher’ı ve Richard O’Brien da baba Lawrence Fletcher’ı bir kez daha izleyicilerle buluşturacak.

Disney’in 2023 yılında TikTok sayfasında yaptığı paylaşıma göre, Phineas and Ferb 5. sezon 2024 yılı içerisinde izleyicilerle buluşacak. Yapımın devamı en az 2 sezon ve 40 bölümden oluşacak.

Phineas and Ferb 5. Sezon Disney

Dizi ilk yayınlandığı dönemde zekice yazılmış senaryosu, mizah anlayışı ve her bölümdeki müzikal sahneleri nedeniyle hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından ilgiyle takip edilmişti.

Dizi, Animasyonda Üstün Yazarlık dalında bir Daytime Emmy Ödülü ve Animasyonda Üstün Bireysel Başarı dalında birkaç Primetime Emmy Ödülü kazandı.

Phineas and Ferb 5. sezon için henüz resmi bir yayın tarihi belirtilmedi.

Kaynak: CBR

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir