En çok satan ikinci el telefon markaları belli oldu! Zirve şaşırtmadı

İkinci el akıllı telefon pazarında en öne çıkan markalar belli oldu. ABD’li teknoloji devi, zirveye adını yazdırdı.

En çok satan ikinci el telefon markaları belli oldu! Zirve şaşırtmadı

Dünyanın birçok noktasında özellikle de enflasyon ve döviz kurlarının yüksek olduğu Türkiye gibi ülkelerde ikinci el ürün alım satımı oldukça yaygın. Bu, özellikle akıllı telefonlar gibi elektronik cihazlarda kendini gösteriyor. Zira bir cihaz yalnızca bir dakika bile kullanılmış olsa artık ikinci el kategorisinde değerlendiriliyor. Kısa süre önce yayımlanan bir rapora göre ikinci el akıllı telefon pazarında en öne çıkan markalar belli oldu.

Pazar araştırma şirketi CCI Insight tarafından paylaşılan yılın ikinci çeyreğine ilişkin rapora göre nisan ve haziran ayları arasında ikinci el akıllı telefon satışları yüzde 7 oranında artış gösterdi. Pazar hacmi, satışların artmasına rağmen yüzde 13 düşerek 7,7 milyar dolara geriledi. Bunun nedeni ise telefon fiyatlarının düşmesi.

İkinci el akıllı telefon pazarında son durum

Rapora göre ikinci el akıllı telefon pazarında Apple, lider konumda. Pazarın yüzde 62’sine hakim olan ABD’li teknoloji devinin en büyük rakibi olarak görülen Samsung ise yüzde 18’lık kısmı elinde tutuyor. Geriye kalan yüzde 20’lik pazar payı ise diğer markalardan oluşuyor.

Yapay zeka teknolojilerinin çevresel etkileri şok etti, Araştırmaya göre GPT-4, 100 kelime için 3 şişe su harcıyor.

iPhone Kuzey Amerika, Samsung ise Latin Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da popüler. Pazarda öne çıkan markalar şu şekilde sıralandı;

1 – Apple: %62
2 – Samsung: %18
3 – Diğer: %20

Markaların önümüzdeki dönemlerde atacağı adımlar, bu sıralamayı değiştirebilir. Bunu hep birlikte göreceğiz.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir