Erbakan’dan Bahçeli’nin ‘Öcalan’ çağrısına tepki

YRP lideri Fatih Erbakan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’ın TBMM’de örgütü lağvettiğini açıklaması ve karşılığında ‘umut hakkından faydalanması’ gerektiğine yönelik sözlerine sert tepki gösterdi.

Erbakan’dan Bahçeli’nin ‘Öcalan’ çağrısına tepki

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın TBMM kürsüsünden örgütün lağvedildiğini açıklaması gerektiğine yönelik konuşmasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Erbakan, bunun ‘tahayyül bile edilemeyeceğini’ belirtti.

Öcalan’ın Kürtleri temsil etmediğini, muhataplık için siyasi partileri ve STK’leri işaret eden Erbakan, “Şehitlerimizin kanlarıyla vatan yaptığımız bu topraklarda, teröre asla taviz verilmeyecek, milletimizin birlik ve beraberliği daima korunacaktır” dedi.

Erbakan’ın paylaşımı şöyle:

“Devlet Bahçeli’nin, terörist başı Abdullah Öcalan’ın İstiklal Harbimizi yürütmüş olan TBMM’de konuşmasına yönelik teklifi, milletimizin terörle mücadelesine ve şehitlerimizin aziz hatırasına ağır bir darbedir. Böyle bir şey teklif değil, tahayyül dahi edilemez.

Eğer bir muhatap aranıyorsa, Kürt halkının temsilcisi terörist elebaşı değil; siyasi partiler, STK’lar, kanaat önderleri ve bölgedeki vatandaşlarımızdır.
Şehitlerimizin kanlarıyla vatan yaptığımız bu topraklarda, teröre asla taviz verilmeyecek, milletimizin birlik ve beraberliği daima korunacaktır.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir