Erdoğan imzaladı, Boğaziçi Üniversitesi Aydın Doğan İletişim Enstitüsü kapatıldı

1999 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan ve 24 yıl önce faaliyete geçen Boğaziçi Üniversitesi Aydın Doğan İletişim Enstitüsü, 20 Ağustos gecesi yayımlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararla kapatıldı. Lisans sonrası eğitim veren esntitünün yerine, Boğaziçi Üniversitesi Film ve Medya Çalışmaları Enstitüsü kuruldu.

Erdoğan imzaladı, Boğaziçi Üniversitesi Aydın Doğan İletişim Enstitüsü kapatıldı

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararıyla, dört üniversitede bazı fakülte ve enstitüler kapatıldı, yerlerine yenileri kuruldu. Ayrıca Uşak Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı İslami İlimler Fakültesinin adı İlahiyat Fakültesi olarak değiştirildi.

Erdoğan imzalı kararla, Boğaziçi Üniversitesi Aydın Doğan İletişim Enstitüsü kapatıldı, yerine Boğaziçi Üniversitesi Film ve Medya Çalışmaları Enstitüsü kuruldu.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi kapatıldı, yerine Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi açıldı.

Gümüşhane Üniversitesi’nde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kapatıldı, yerine Spor Bilimleri Fakültesi kuruldu.

Çankaya Üniversitesi’nde Fen Bilimleri Enstitüsü ile  Sosyal Bilimler Enstitüsü kapatıldı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kuruldu.

Aydın Doğan İletişim Enstitüsü’nün kuruluşu

Boğaziçi Üniversitesi’nde lisans sonrası eğitim veren Aydın Doğan İletişim Enstitüsü’nün kurulmasını öngören Bakanlar Kurulu kararı, 1999 yılında Resmi Gazete’de yayımlandı:

Bakanlar Kurulu kararı, Boğaziçi Üniversitesi’nin iletişim alanında yüksek lisans yapılmasını ve iletişim eğitimi konusunda destek verecek diğer akademik birimlerin oluşturulmasını gerçekleştirmek amacı ile BÜ senatosunun, YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurusu üzerine alındı.

2000-2001 öğrenim yılında faaliyete geçen Aydın Doğan İletişim Enstitüsü’nde master ve doktora yapmak isteyen öğrencilere, Boğaziçi Üniversitesi’ne bağlı akademisyenler dışında, özellikle ABD’nin en popüler üniversitelerinden öğretim üyeleri ile Türk ve yabancı üniversite mensuplarının da ders vermelerine imkân sağlıyordu.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün inşa ettirdiği enstitüsünün yapımı için o dönem Aydın Doğan Vakfı 3 milyon dolar (yaklaşık 1.440 trilyon lira) bağış yapmıştı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir