EYT gerçeklerini Meclis’te tek tek anlattı!

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında EYT sorununu gündeme taşıdı.

EYT gerçeklerini Meclis’te tek tek anlattı!

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında EYT’li sayısı konusunda net rakam verdi.

EYT sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirten Çelebi’nin açıklamaları şöyle:

‘VATANDAŞ HAKLI OLARAK İSYAN EDİYOR’

“EYT ile ilgili ciddi kafa karışıklıkları var. EYT erken emeklilik değil. 1998 yılında işe giren bir vatandaşın 2023 yılında emekli olma hakkına sahipken, 1999 yılında çıkan bir yasayla 2038 yılına emekliliğinin uzaması. Burada bir hak kaybı var. Haklı olarak da vatandaş isyan ediyor.

‘EYT’Lİ SAYISI 4 MİLYON 805 BİN 140’

Aralık 2021 sonu itibariyle 4 milyon 805 bin 140 kişi bu konuyla ilgili mağduriyet yaşıyor. Bir de şu yanlış bilgi: Aynı anda emekli olacakları sanılıyor. Aynı anda emekli olmayacaklar. Şu an emekli olacak sayısı 750 bin-1 milyon arasında. En az 10 yıllık bir süreye yayılacak, bugün telafi edecek olursak.

‘SAĞLIKTA CİDDİ MAĞDURİYET VAR’

Bunların aylık bağlanma oranları da çok önemli bir konu. Şu an yüzde 28. Daha üst seviyede olmalı.

Staj ve çıraklık sigorta başlangıcı olarak sayılmalı.

Sağlık konusunda ciddi mağdurlar. Her şeyden evvel sağlık konusunu acil bir paketle halletmek gerekiyor. Kapsamlı bir yasa çıkana kadar sağlıktan faydalanma haklarının verilmesi gerekiyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir