EYT hangi kuruma takıldı? Gazeteci Metehan Demir açıkladı

EYT konusunda iktidar cephesinden gelen çelişkili açıklamaların nedeni ortaya çıktı. Gazeteci Metehan Demir, Çalışma Bakanlığının konuyla ilgili çalışma yaptığını, ancak Hazine ve Maliye Bakanlığının düzenlemeye sıcak bakmadığını söyledi.

EYT hangi kuruma takıldı? Gazeteci Metehan Demir açıkladı

Süper Haber canlı yayınında EYT konusundaki son gelişmeleri değerlendiren Gazeteci Metehan Demir şunları söyledi:

“EYT konusunu yakından takip ediyorum. Bana gelen bilgi bu işe Hazine ve Maliye Bakanlığı karşı çıkıyor. Bütçeye yük gelecek diye. Çok içinde birileri ile konuşuyorum. Dışarıdan dedikodu duyup bana aktaracak kişiler değil.

‘HAZİNE VE MALİYE’YE TAKILIYOR’

Aynen şöyle bir not geldi: EYT ile ilgili bir çalışma var. Birkaç alternatif üzerinde çalışılıyor. Hazine ve Maliye’de konu takılıyor. Hazine, Çalışma Bakanının yaptığı açıklamalardan rahatsız gibi. Çünkü bütçeye yükü çok fazla oluyor. Bununla ilgili bazı planlamalar yapıldı. Biraz zaman alacağa benziyor. Ama görünen o ki seçimlere kadar EYT pozisyonunda olanlarla ilgili bir çalışma gerçekleşecek. Böyle bir not var.

Hazine ve Maliye istemiyor. Çünkü 100 milyarlarca yük gelecekmiş, şuymuş buymuş!

Ama siyasi olarak bu açıklamalar yapıldıktan sonra… Resmi ağızlardan geldi bu açıklamalar. Beklentiden geri dönüş yok. Laf ağızdan çıkınca bağlayıcı oluyor. Hele böyle insanları ilgilendiren bir konuda.

Planlanan da şu: 50 yaş ve üstüne öncelikle şey yapacaklar. Kalan yıl üzerinden belli bir ödeme yapılacak.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir