EYT konusunda iktidarın tutumu neden değişti?

EYT Federasyonu Başkan Yardımcısı Alper Özüpak, EYT konusunda iktidar cephesinden gelen çelişkili açıklamaları değerlendirdi. Özüpak, iktidarın tutum değişikliğinin nedenini de açıkladı.

EYT konusunda iktidarın tutumu neden değişti?

EYT konusunda iktidar cephesinden önce umut veren açıklamalar geldi, ancak son açıklamalar “EYT’nin öncelik taşımadığı” yönünde oldu.

EYT Federasyonu Başkan Yardımcısı Alper Özüpak, haberlere baştan beri temkinli yaklaştıklarını ifade etti.

Özüpak, Bakan Bilgin’in açıklamalarındaki değişimin gerekçesi olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın bu iki açıklama arasında yapmış olduğu EYT açıklamasını gösterdi.

Oktay, EYT gündemine ilişkin “Bütün modern sosyal güvenlik sistemlerinde emeklilik için gereken şartlardan biri yaştır ve yaş şartı yerine gelmeden emeklilik hakkı kazanılmaz. Bizde de emeklilik için yaş, sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısı şartı vardır ve bu şartların hepsi yerine getirilince emeklilik hakkı kazanılır” açıklamasında bulunmuştu.

İktidarın EYT konusunu seçim döneminde gündeme getireceğini düşündüklerini dile getiren Özüpak, AK Parti’nin seçim döneminde oy için EYT gündemine dair “yetersiz” adımlar atabileceğini belirtti.

İktidara yakın medyanın günlerce EYT gündemine dair “müjde” haberleri yapmasını değerlendiren Özüpak, bu haberlerin birer çalışma olduğunu belirtti.

Özüpak, bu haberler vasıtasıyla EYT’lilere nabız yoklaması yapıldığını ifade etti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir