EYT sorunu 2 yıl önce çözülebilirdi!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, EYT konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

EYT sorunu 2 yıl önce çözülebilirdi!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, YouTue’dan yayın yapan E TV Türkiye’de Şebnem Arda Boğa’nın EYT konusundaki sorularını yanıtladı.

Erdursun’un açıklamaları şöyle:

‘SON AŞAMADA BU YASA ÇIKAR’

EYT sorunu çözülmezse milyonlarca kişi sandıkta oyunu vermeyeceğini beyan ediyor. Hükümet için gerçekten riskli bir durum şu anda EYT.

Son aşamada artık anketler önlerine geliyordur. Seçimi kazanıp kazanamayacaklarını görüyorlardır. EYT’nin etkisini de bildiklerinden son aşamada ben bu yasanın çıkacağını düşünüyorum.

‘2 YIL ÖNCE ÇÖZÜLÜRDÜ’

Hatta ben yerel seçimlerden önce de kesinlikle çıkacağına inanıyordum. Bence şöyle bir şey oldu. İktidar Ankara’yı, İstanbul’u, Antalya’yı, Mersin’i, diğer şehirleri kaybedeceğine inanmadı. Bunu görse dahi inanmak istemedi. ‘Evet biz seçimi kaybediyoruz’ deselerdi, bunu görselerdi EYT sorunu 2 yıl önce çözülürdü. Bu nedenle ben bir riske daha gireceklerini sanmıyorum.

‘ARTIK BU SON SEÇİM’

Artık bu son seçimdir. EYT konusu şayet bu seçimde de çözülmezse artık konuşmaya gerek kalmaz. Zaten birkaç seneye kadar kendiliğinden EYT’liler emekli olacaklar. Muhalefet de iktidara gelip bu sorunu çözmezse muhalefeti hepimiz topa tutarız.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir