EYT yine Meclis’te!.. ‘Çift dikiş sadece EYT’liye yok!..’

Emeklilikte yaşa takılanlar Meclis gündemine gelmeye devam ediyor. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, iktidarı eleştirirken EYT’lileri gündeme getirdi.

EYT yine Meclis’te!.. ‘Çift dikiş sadece EYT’liye yok!..’

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Meclis kürsüsünden bürokrasideki çift maaş tartışmalarını gündeme getirdi.

“AK PARTİ’li bürokratlar birden çok yerden TL, dolar, avro üzerinden devasa tutarda maaş, prim, ikramiye, ücret, huzur hakkı, kâr payı almaya devam ediyor. Bu şirketlerden biri de TÜRK TELEKOM.” diyen Yavuzyılmaz, TÜRK TELEKOM’un Yönetim Kurulunda 3 Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı, 1 Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, 1 de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olduğunu, belirterek, şunları söyledi.

“9 Yönetim Kurulu üyesinin 5’i AK PARTİ’li. AK PARTİ âdeta TÜRK TELEKOM’un yönetimine çökmüştür. Bakınız, aldıkları maaşlar: Bakan yardımcılarının aylık maaşı 27.917 lira. TÜRK TELEKOM’un Genel Kurul toplantı tutanaklarına göre aylık ortalama maaşları 33.849 lira yani aylık toplam gelirleri 61,766 lira. Aynı zamanda, 2019 yılında 2 maaş ikramiye aldılar. 2020 yılında vatandaşlarımız coronavirüs sürecinde ekonomik krizin altında ezilirken, gençlerimiz iş bulamazken, esnaf kepenk kapatırken 4 maaş ikramiye aldılar ve 2021 yılında da 6 maaş ikramiye alacaklar, durum bu kadar vahim.”

TELEKOM’un alt şirketlerinde de durumun farklı olmadığını kaydeden Yavuzyılmaz, şöyle devam etti:

“Bakın, alt şirketlerinde yönetici kimler var: Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, TT Mobil Yönetim Kurulu üyesi; Millî Piyango İdaresi Genel Müdür Vekili Bekir Yunus Uçar aynı zamanda SEBİT Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketinin Yönetim Kurulu üyesi, bordrolu personeli. Ve tüm Türk Telekomun kasası boşaltılırken bakın, Yönetim Kurulunda kimler vardı: Fuat Oktay vardı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı; Fahri Kasırga, Yiğit Bulut Cumhurbaşkanı Başdanışmanları; İsmet Yılmaz, Savunma Eski Bakanı; İbrahim Eren, TRT Genel Müdürü; İbrahim Şahin, TRT Eski Genel Müdürü; Süleyman Karaman ve Mehmet Habib Soluk da şu anda milletvekilleri.”

Yavuzyılmaz, sözü EYT için söylenen “çift dikiş” eleştirisine getirerek, şunları kaydetti:

“Vatandaşımız, SMA hastalarının aileleri bir kuruş daha toplamak için, çocuklarının hayatını kurtarmak için çırpınıyor. “EYT’liye çift dikiş yaptırmayacağız.” diyen AK PARTİ’li yetkililerin hepsi çift dikiş, üç dikiş maaş almaya, vatandaşın hakkını yemeye devam ediyor.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir