EYTFED Başkanı Özüpak’tan çarpıcı açıklamalar

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, son günlerde sıklaşan “EYT çıkacak” iddialarını değerlendirdi. Boran Özüpak, “Yetkili bir ağızdan duymadan inanmayız.” dedi.

EYTFED Başkanı Özüpak’tan çarpıcı açıklamalar

EYTFED Başkanı Gönül Boran Özüpak, Independent Türkçe’ye açıklamalarda bulundu.

Sosyal medyada yaratılan heyecana karşın emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yetkililerce bir açıklama yapılmadığını dile getiren Boran Özüpak, “Ankara’da bir eylemimiz oldu. Bakanlıktan bir bakan yardımcısıyla görüştük. ‘Ufak tefek çalışmalar var’ dendi ama bilgisini alamadık. Tıklanma rekorları kırmak için EYT’lilerin sorunları çözülecek diye laflar olsa bile net bir şey yok” diye konuştu.

‘EKİM AYINDA GENEL BAŞKANLARLA GÖRÜŞECEĞİZ’

Boran Özüpak, “Ufak tefek çalışmalar var sözü EYT’liler için mi dile getirildi?” sorusuna “Emeklilikte yaşa takılanlardan ziyade düşük maaş ve intibak sorunu için olabilir. Direkt EYT denmedi. Seçim malzemesi olmaktan yorulduk ama yapmak zorundalar. Mağdur kitle çok büyük. Aileleriyle 15 milyonluk bir kitleden bahsediyoruz.  Düzenleme yapmak zorundalar. Beklentimiz var. Ekim ayında genel başkanlarla görüşmelerimiz olacak. Taleplerimizi yine ileteceğiz” ifadelerini kullandı.

EYTFED Başkanı Boran Özüpak, şu an için bir müjdeden bahsedemeyeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Hep duyum. Yıllardır duyum duyuyoruz. Yıllardır çıkacak, modeller üzerinde çalışıldığı söylemiyor sayfa sayfa. Ancak nasıl şimdi cumhurbaşkanından sonra en yetkili isim Vedat Bilgin çıkıp, ‘3600 ek göstergeyle ilgili düzenleme yapacağız’ dedi. Biz de ancak böyle yetkili bir ağızdan EYT’lilerle ilgili düzenleme yapılacağını net bir şekilde duymadan inanmayız.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir