EYTFED’den yeni açıklama: Bir de yıllardır alamadığımız maaşın maliyet hesabını yapın!

EYTDEF Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT ile ilgili maliyet hesabı yapılmasına tepki gösterdi. Özüpak, “Eğer bir maliyet hesabı yapılacaksa yıllardır alamadığımız emekli maaşlarının da maliyet hesabını biz yapıyoruz.” dedi.

EYTFED’den yeni açıklama: Bir de yıllardır alamadığımız maaşın maliyet hesabını yapın!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu (EYTFED) Başkanı Gönül Boran Özüpak, Habertürk TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

EYT mağduriyetinin Türkiye’nin en büyük toplumsal sorunu haline geldiğini belirten Özüpak, şunları söyledi:

“Sayımız 4 milyon 805 kişi. Çok büyük bir sayı. Ancak hemen emekli olacakların sayısı değil. Bugün yasa çıkmış olsa hemen emekli olabilecek kişi sayısı 750 bin-1 milyon kişi arasında.

8 Eylül 2021’de Çalışma Bakan Yardımcısı ile görüştük. Bir çalışmanın varlığı söz konusu oldu ama detayına girilmedi. ABO sorununun daha büyük bir mağduriyet konusu olduğunu ilettik. Çözüm olarak bir içerik belirtmedi.

Cumhurbaşkanımızdan ‘bizi bizden dinlesin’ diyerek randevu talebimizi yineliyoruz.

Yetkili kişilerden, Cumhurbaşkanımızdan ya da Çalışma Bakanımızdan bir çalışma yapıldığı açıklamasını duymadıkça biz inanmıyoruz.

Talebimiz 4447 sayılı yasanın geriye işletilmemesi.

750 bin kişi hemen bugün emekli olacaksa maliyeti 2 milyar TL. 30 yıl çalıştık. Eğer bir maliyet hesabı yapılacaksa yıllardır alamadığımız emekli maaşlarının da maliyet hesabını biz yapıyoruz. Türkiye’nin kaynaklarının nereye nasıl kullanıldığı açık. Bu rakam çok da büyük bir rakam değil. Maliyet hesabı yapılması son derece yanlış.

‘Erken emeklilik’ deniyor, ‘çift dikiş’ deniyor. Bağlanan bin 500-2 bin liralarla biz çift dikişe zorlanıyoruz.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir