EYT’li babanın yardım çığlığı! Epilepsi hastası çocuğunun ilaçlarını alamıyor…

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde yaşayan EYT’li Hakkı Bölük 6 aydır yüzde 99 engelli ve aynı zamanda epilepsi hastası oğlunun reçeteli ilaçlarının gelmediğini, prim günlerini tamamladığı halde emekli olamadığı için raporlu ilaçları ücretsiz alamadığını söyledi. Bölük, yaşadığı zorlukları Normhaber.com’a anlattı.

EYT’li babanın yardım çığlığı! Epilepsi hastası çocuğunun ilaçlarını alamıyor…

Ebru TAŞDEMİR – ÖZEL HABER

Epilepsi ile mücadele eden 19 yaşındaki Ufuk’un babası Hakkı Bölük, “47 yaşındayım işsizim. Yaşım ilerlediği için kolay kolay iş bulamıyorum. Mecburen özel sektörü tercih ediyorum. EYT’liyim, 7033 gün prim ödedim ancak hala ilaçları ücretsiz alamıyorum. Emekli de olamıyorum. Oğlumun yüzde 99 engelli raporu olduğu halde alt bezlerine dahi 680 lira fark ödüyorum” dedi.

Yurt dışından gelen epilepsi ilaçlarını son 6 aydır eksik aldığını dile getiren Hakkı Bölük, “Doktorumuzun yazdığı reçeteyi Türk Eczacılar Birliği’ne iletiyoruz. Onlar da bize ilaçları gönderiyorlar. 3 yıldır bu ilaçları kullanıyoruz. Reçeteli olduğu halde sadece 4 kutu için 13 Euro 48 cent ödeme yapıyoruz. Rapor süresinin bitmesine yakın, yeniden doktorumuza ilaçları yazdırıp iletiyoruz ama ekim ayından beri 6 kutu almamız gereken ilacımız 4 kutu gönderiliyordu; son 1 aydır hiç gönderilmedi. Oğlum günde 3 kez epilepsi nöbeti geçiriyor, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Sesimizi defalarca duyurmaya çalıştık ama kimse dönüş yapmadı, kimse yardımcı olmadı” ifadelerini kullandı.

HASTA BEZLERİNDEKİ KDV KALDIRILMALI

Tek isteğinin epilepsi hastası oğlunun kullandığı ilaçları bir an önce eksiksiz temin edebilmek olduğunu dile getiren EYT’li Hakkı Bölük, hasta alt bezlerindeki KDV oranının da kalkması gerektiğini ifade etti. Bölük, “Hasta bezlerine 680 liralık fark ödüyoruz. Oğlum yüzde 99 engelli ve SSK raporu var. Buna rağmen her seferinde 680 lira ödemek bizi çok zor durumda bırakıyor” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir