EYT’lilerin sayısı artacak!

AK Parti’nin TBMM’ye sunduğu torba yasa teklifi ile borçları nedeniyle prim günleri silinen Bağ-Kur’lılara borçları ödeme imkanı geliyor. Ancak, düzenleme 2008’den sonrasını kapsadığı için yaşını doldurmayan binlerce Bağ-Kur’lu beklemeye yani EYT kervanına katılmaya devam edecek.

EYT’lilerin sayısı artacak!

FOX TV’ye konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, düzenlemenin 2008’den sonrasını kapsadığını söylüyor. Yani, emeklilik yaşı gelen Bağ-Kur’lulara borçlarını ödeme imkanı verilmiyor. Bir başka deyişle, EYT’lilerin sayısı artıyor.

Erdursun’un açıklamaları şöyle:

“DEVLETİN KASASINA PARA GİRSİN DİYE YAPILAN BİR UYGULAMA”

“Yasalar çıkıyor, torba yasalar çıkıyor. Bu torba yasalarda Emeklilikte Yaşa Takılanların beklentileri karşılanmıyor. Son torba yasa para toplama, hızlı bir şekilde devletin kasasına para girmesi için yapılan bir uygulama. EYT’liler gibi büyük bir kitlenin yanında bir de Bağ-Kur tescil mağdurları kitlesi yaratıyorlar. Hükümetin tek amacı az kişiyi emekli etmek. Süreyi uzatıp az kişiyi emekli etmek.”

“ESNAFI DA EMEKLİLİKTE YAŞA TAKMAK İSTİYORLAR”

Emekli olmayacak ama gelecekte emekli olacağını düşüner ek bugünden bize para versin diyor. Emeklilikte Yaşa Takılanların sayısını arttırır mı, evet 500 bin arttırır. Aslında o günleri vermiyoruzun altında ‘ Biz sizi emekli etmek istemiyoruz, esnafı da biz emeklilikte yaşa takmak istihyoruz’ gibi bir durum var.”

EYTSYDD ve Marmara EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak ise eşitlik vurgusu yaptı ve şunları söyledi:

“HANİ EŞİTLİK!”

“Hani eşitlik? Hani sosyal devlette anayasal hakların önemi? Eğer adalet varsa, eğer hukuk varsa bunu herkes için uygulamak sosyal devlet olma ilkesinin gereğidir.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir