‘EYT’nin hükümet kuracak gücü var!..’

Bursa Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Turgay Ölüç, EYT’lilerin 81 ilde örgütlenme çalışması yaptıklarını belirterek, “Bizim çocuklarımız Z kuşağı. Ailelerimiz ve yakınlarımızla sayımız 15 milyona kadar çıkıyor. EYT hükümet kurup hükümet düşürme gücüne sahip.” dedi.

‘EYT’nin hükümet kuracak gücü var!..’

Bursa Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Turgay Ölüç, Bursa’da Bugün TV’de Gazeteci Aysın Komitgan’ın sorularını yanıtladı.

Ölüç’ün açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Kesinlikle erken emeklilik talebimiz yok. Anayasal hakkımızı istiyoruz. Umudumuzu yitirmiyoruz. Seçim yatırımı olmak istemiyoruz.”

‘YASA ÇIKARSA HEMEN EMEKLİ OLACAKLARIN SAYISI EN FAZLA 1 MİLYON’

“Sayımızı bilmiyoruz. 5 milyon 200 bin civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Çalışma Bakanlığından istedik ama maalesef vermediler. Yasa çıkarsa hemen 5 milyon kişi emekli olacak gibi bir algı yaratıldı. Oysa öyle bir şey yok. 25 yılını tamamlayamayan zaten emekli olamıyor. Yasa bugün çıksa 750 bin-1 milyon kişi emekli olacak. Aylık maliyeti 1.2 milyon TL, yıllık maliyeti 14 milyon TL olarak hesaplıyoruz. Sistemde emekli maaşımı görüyorum ama el konduğu için maaşımı alamıyorum.”

‘KONFEDERASYON HAZIRLIKLARI HIZLA SÜRÜYOR’

“EYT meşalesini Bursa’da yaktık. İlk büyük toplantımızı Bursa’da yaptık. Dalga dalga Türkiye’ye yayıldı. 24 derneğimiz, 55 temsilciliğimiz var. Bunu 81 ile yayma çalışmamız var. Bu yıl başında Marmara EYT Federasyonunu kurduk. Ege ve İç Anadolu Federasyonları kuruluyor. Ardından da konfederasyonu kuracağız.”

‘KİMSENİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ’

“Vedat Bilgin’in Çalışma Bakanı olması bizi heyecanlandırdı. Çünkü sorunu biliyor. EYT’lilerin ne istediğini biliyor. EYT sorunu Meclis’te çözülür. Çünkü yasa değişikliği gerekiyor. İnsan Hakları Eylem Planında da bizim durumumuz gündemde. Kazanılmış haklarımızın iadesi gerekiyor. Bütün muhalefet yanımızda. Biz artık seçim yatırımı olmaktan bıktık. Bize şu partinin arka bahçesi diyorlar. Hayır, siyaset üstü mücadele veriyoruz. Yanımızda olanın yanında olacağız dedik. Sadece bu kadar.”

‘CANINA KIYAN ARKADAŞLARIMIZ VAR’

“Bu işin prikolojik tarafı çok vahim. İnanılmaz bir iş sorunumuz var. 30 yaştan yukarısı ne devlete ne özel sektöre girebiliyor. İşsiz EYT’liler babalarının emekli maaşını bekliyor harçlık almak için. Bir baba çocuğum üniversite kazanmasın diye dua eder mi Üretimde çalışanlar da çeşitli hastalıklarla boğuşuyor. Çok arkadaşımızı da kaybettik. Kalp krizi geçiren, maalesef canına kıyan arkadaşlarımız oldu.”

‘HÜKÜMET KURMA HÜKÜKÜMET DÜŞÜRME GÜCÜMÜZ VAR’

“Gündeme getirmezlerse sonucuna katlanacaklar. 5 milyon EYT’li var. Bizim çocuklarımız Z kuşağı. En az 10-15 milyon EYT’li var. Bizim hükümet kurma hükümet düşürme potansiyelimiz var. Yerel seçimler sarı kartımızı gösterdik. Bizi oyaladılar.

‘EMEKLİ OLUNCA DA SORUN BİTMEYECEK’

En büyük sorun ABO. Asgari ücretin altında emekli maaşları. Biz çalıştıkça emekli maaşımız düşüyor. Bu da ABO’nun yüzde 28’e düşürülmesinden. İnsan çalıştıkça emekli maaşı düşer mi? Aksine artması gerekiyor. En büyük mağduriyet ABO. Emekli olunca da sorun bitmeyecek. Bunun adı emekli maaşı da değil, sosyal yardım gibi. Asgari ücret altında emekli maaşı olmamalı.

 

 

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir