EYT’nin tek bir çözüm yolu var! Alper Özüpak yazdı…

Emeklilikte yaşa takılanların mücadelesinde gelinen son noktayı Marmara EYT Federasyonu Başkan Yardımcısı ve EYT İl Dernekleri Koordinatörü Alper Özüpak, normhaber.com için kaleme aldı. Özüpak, EYT için esaslı çözümün tek modeli olduğunu söyledi: Ya 4447 kalkmalı ya da geriye doğru işlemesi önlenmeli.

EYT’nin tek bir çözüm yolu var! Alper Özüpak yazdı…
ALPER ÖZÜPAK

EYT’lilerle bir yıldır yapılan görüşmeler sonucunda Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu ve ekonomi kurmayları, çözüm yollarını açıkladı.

Bu süreçte ilk kez bizim sorunumuzun aslında ekonomik değil de sosyal olduğunu ve çözüm yolları üretilebileceği görülmüş oldu.

YA 4447 KALKMALI YA DA GERİYE DOĞRU İŞLETİLMEMELİ

Gelecek Partisi’nin EYT için açıkladığı program ve maddelerini tabii ki kabul etmiyoruz. Bizim sorunumuz 4447’nin geriye doğru işletilmesinden kaynaklanıyor ve biz yaratılan mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz. Yani 4447 no.lu yasa tamamen kalkmalı ya da geriye doğru işlemesi kaldırılmalıdır.

Bu süreçten sonra diğer partilerin de çözüm önerileri bize gelecek ve biz bunları EYT’li kardeşlerimizle paylaşacağız.

Bizim sorunumuzu kim çözerse mağdurlar olarak onun yanında olacağımızı daha önce defalarca açıkladık.

Bizim sorunlarımız “yardım”la çözülecek sorunlar değildir. Asıl çözüm sorunun kaynağını toptan ortadan kaldırmaktır. Bizim sorunumuz işte o zaman çözülecektir.

Tabii ki iş bulamayan, çalışamayan, zor durumda olan EYT’lilere el uzatılmalıdır. Bunun için bütün partilerin çözüm önerileri bizim için çok kıymetlidir. Ancak biz ne olursa olsun, nasıl bir çözüm önerisi getirilirse getirilsin; 4447 ya kalkacak ya da geriye doğru işlemesinin önüne geçilecek noktasındayız. Asıl çözüm noktası burasıdır.

EYTLİNİN DOSTU YİNE EYT’LİDİR’

Pandemi sürecinde derneklerimiz zor zamanlar geçirdi. Ama dernek başkanlarımız ve yönetimlerimizin sabırla sorunların üzerine gitmeleri, birbirlerine destek olmalarıyla mücadele hiç sekteye uğramadı.

Şimdi normalleşme günlerinde de daha inançlı ve davasına sahip çıkanlar olarak, mücadeleye kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Derneklerimize maddi ve manevi destek olmalıyız.

Unutulmamalı ki Türkiye’nin en büyük mağdur kitlesiyiz. Bizim en büyük dostumuz yine EYT mağdurlardır.

Bundan sonra da dayanışma içinde haklarımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz.

ABO BİR AN ÖNCE DÜZELTİLMELİ

Aylık bağlama oranları (ABO) 2008 yılında getirilen kanunla yüzde 70’den yüzde 28’e düşürüldü.

Her emeklinin en az bin TL eksik maaş almasına neden olan bu kanun en büyük mağduriyet nedenlerinden biridir.

2002 yılında emekli maaşlı asgari ücretin üstünde aylık alırken, bugün mağdur edilmemize ve daha da fakir bir hayat sürmemize neden olmaktadır.

ABO bir an önce düzeltilmeli, emeklilere 2 bin lira iyileştirme zammı yapılmalıdır.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir