Facebook’tan terör örgütü YPG’ye mavi tik

Sosyal medya devi Facebook, bebek katili PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin hesabına “mavi tik” vererek sayfasını onayladı. Böylelikle Facebook, sadece tanınmış kişilere ve kuruluşlara verdiği ayrıcalığı, YPG’ye de vererek örgütü tanımış oldu.

Facebook’tan terör örgütü YPG’ye mavi tik

Suriye’de, “DEAŞ’la mücadele ediyorum” bahanesinin arkasına sığınarak kendisine meşru alan açmaya çalışan terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG, bölgedeki faaliyetlerine ABD’nin de desteğiyle devam ediyor.

TERÖRİSTLERE MAVİ TİK

Avrupa ve Amerika sokaklarında mitingler düzenleyen, sözde üst düzey yöneticileri parlamentolarda ağırlanan, sempatizanlarıyla havalimanları kapatan, sahada bebekleri katleden örgüte son destek ise, sosyal medya devi Facebook’tan geldi.

Mark Zuckerberg’in kurucusu ve CEO’su olduğu Facebook, terör örgütü YPG’nin terör propagandası yaptığı sayfasına “mavi tik” verdi.

ÖRGÜTÜ MEŞRULAŞTIRMA GİRİŞİMİ

Facebook, sadece tanınmış kişilere (sporcular, sanatçılar, siyasiler, gazeteciler vb.) ve kuruluşlara (medya organları, spor kulüplerine, STK’lar vb.) verdiği mavi tik’i, YPG’ye de vererek, örgütü tanımış oldu.

Facebook ve Twitter daha önce de YPG’nin uzantısı SDG’ye ve onun başındaki terörist Ferhat Abdi Şahin’e (Mazlum Kobani) mavi tik vermişti.

KAYNAK: HABER7

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir