Fatih Erbakan’dan EYT açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı bir TV programında EYT sorununu gündeme getirdi.

Fatih Erbakan’dan EYT açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Pamukokova İlçe Kongresi sonrası Gölpark Sosyal Tesislerinde TV264’ten canlı yayınlanan “Gündem264” programında İsmail Çetintaş’ın konuğu oldu.

Çetintaş’ın gündeme dair sorularını yanıtlayan Erbakan, iktidarı eleştirdi.

Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan borçlanmadan daha fazla borçlanmanın 19 yılda yapıldığını savunan Erbakan, “Çark artık dönmeyecek noktaya geldi. Borcu borçla kapatmak istiyorlar, kimse borç vermiyor. Swap anlaşmaları ile günü kurtarmaya çalışıyorlar. Katar riyali alıp karşılığında Türk parası satıyorlar. Alınan Katar riyali dövize çevrilip dış borç ödenmeye çalışılıyor” dedi.

Erbakan şöyle devam etti:

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 6.6  milyon aileye sosyal yardım yaptığını açıklıyor. 6.6 milyon aileye sosyal yardım yapmak demek, Türkiye’de en az 30 milyon kişinin yardıma muhtaç olması demektir. Devletin görevi yardım dağıtmak değil yardıma muhtaç hale getirmemektir. 6.6 milyon aile yardıma muhtaç, 20 milyon hanenin elektriği kesiliyor sanki Afrika ülkesinden bahsediyoruz.”

 

Erken seçimin 1 yıl içinde yapılacağını savunan Erbakan, “Sayın Cumhurbaşkanının üçüncü defa seçilemeyeceği iddiaları var. Bunun için Meclis 2022 yılında seçim kararı alabilir. Diğer sebep se ekonomi.” diye konuştu.

Erbakan, atanamayan öğretmenler ve EYT’liler ile ilgili de “Atanamayan öğretmenlere, EYT lilere yok yok yok. İmtiyazlılara çok çok çok” diyerek iktidarı eleştirdi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir