UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Fenerbahçe, evinde karşı karşıya geldiği Belçika temsilcisi Anderlecht’i Dusan Tadic, Edin Dzeko ve Youssef En-Nesyri’nin attığı gollerle 3-0 mağlup etti. Sarı-lacivertliler bu müsabakayla birlikte Belçika ekiplerine karşı 12. maçına çıkarken, Anderlecht ile de 7. kez rakip oldu. Anderlecht’e karşı 4. galibiyetine ulaşan Fenerbahçe, bu süreçte Union Saint-Gilloise’yi 2, Royal Antwerp takımını da 1 kez mağlup etti.
Dusan Tadic, skor katkısını Avrupa Ligi’nde sürdürdü
Fenerbahçe’nin takım kaptanlarından Dusan Tadic, Trendyol Süper Lig’de takımı adına ürettiği skor katkısını Anderlecht’e attığı golle birlikte Avrupa kupalarında da sürdürdü. Müsabakaya 11’de başlayan Dusan Tadic, 11. dakikada takımının ilk golünü attı. Sarı-lacivertlilerde Filip Kostic’in ortasında Yusuf Akçiçek kafayı vururken, Tadic kafayla dokunuşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi. Bu sezon Trendyol Süper Lig’de 8 gol, 10 asistle Fenerbahçe’nin gol yollarına en etkili isimlerinden olan Sırp futbolcu, UEFA Avrupa Ligi’nde de 2. golüne imza attı. Tadic, lig aşamasında Twente filelerini havalandırmıştı. 36 yaşındaki futbolcu bu sezon 10. kez gol sevinci yaşadı.
Tadic, karşılaşmanın 86. dakikasında yerini Mert Hakan Yandaş’a bıraktı.
Youssef En-Nesyri, Avrupa Ligi’nde 5. golünü attı
Fenerbahçe’nin Faslı forveti Youssef En-Nesyri, Anderlecht maçıyla son haftalardaki yükselen formunu sürdürdü.
Sarı-lacivertlilerde Youssef En-Nesyri, takımının 3. golünü kaydetti. Müsabakanın 57. dakikasında sol kanattan Szymanski ile gelişen hızlı atakta En-Nesyri, penaltı noktası üzerinden yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluştu. Trendyol Süper Lig’de oynadığı son 7 maçta 10 kez fileleri havalandırmayı başaran En-Nesyri, Avrupa Ligi’nde 5. golünü kaydetti. 27 yaşındaki futbolcu, Süper Lig, Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’nda toplam 21. gol attı. Maça 11’de başlayan Youssef En-Nesyri, 90. dakikada yerini Cenk Tosun’a bıraktı.
YORUMLAR