Gizemli sokak sanatçısı Banksy’nin eseri çalındı

Dünyanın farklı bölgelerinde duvarlara kendine has resimler çizen gizemli sokak sanatçısı Banksy’nin Londra’daki eseri çalındı.

Gizemli sokak sanatçısı Banksy’nin eseri çalındı

Gizemli sokak sanatçısı Banksy‘nin Londra’daki eseri çalındı. Bristol merkezli sokak sanatçısı sosyal medya hesabında, Güney Londra’daki Peckham, Rye Lane’de bir uydu çanağında uluyan bir kurdun silüetinin olduğu bir resim paylaştı.

Banks’nin ekibi, BBC’ye eserin çalındığına “inandıklarını” söyledi. Metropolitan Polisi, “sanat eseri içeren çalıntı bir uydu çanağı” ihbarı üzerine çağrıldıklarını ancak henüz tutuklama yapılmadığını söyledi.

Tom Kellow adındaki bir tanık öğle saatlerinde uydu çanağının söküldüğünü gördüğünü “Bir merdivenleri vardı. Çatıda bir adam vardı ve diğer ikisi merdiveni izliyordu” sözleriyle ifade etti.

Sanat eseri Pazartesi’den bu yana Londra’da sergilenen dördüncü Banksy eseriydi. Sokak sanatçısı ayrıca, başkentte hayvan temalı bir serinin parçası olarak ortaya çıkan diğer üç siyah silüetin kendisine ait olduğunu açıklamıştı.

Gizemli sokak sanatçısı Banksy'nin eseri çalındı - 1

Son olarak Brick Lane’deki bir köprüde üç maymunun olduğu duvar resmi ortaya çıkmıştı. Pazartesi gününden bu yana Banksy, Londra’da önce Richmond’daki bir köprüye keçi, ardından Chelsea’deki bir evin yan tarafına fil siluetleri çizmişti.

Sanatçı, Instagram paylaşımlarıyla bu eserlerin kendisine ait olduğunu doğruladı, ancak eserlerin ne anlamı geldiği hakkında net bir yanıt yok.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir