Hollywood’da Bir İlk: Batman, Şöhretler Kaldırımı’nda Yıldız Sahibi İlk Süper Kahraman Oluyor

Batman, Hollywood Şöhretler Kaldırımı’nda yıldız sahibi olan ilk süper kahraman unvanını elde edecek.

Hollywood’da Bir İlk: Batman, Şöhretler Kaldırımı’nda Yıldız Sahibi İlk Süper Kahraman Oluyor

Batman, Hollywood’un Şöhretler Kaldırımı’nda (Walk of Fame) yıldız alacak ilk süper kahraman olmaya hazırlanıyor. Kara Şövayle, Simpsons, Godzilla ve diğerlerine katılarak 20. hayali karakter olacak.

26 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşecek törenle Batman’in 2.790’ıncı yıldızı Hollywood Şöhretler Kaldırımı’na eklenecek. Ancak bu yıldız, süper kahramanların sinema ve popüler kültürdeki etkisini vurgulayan tarihi bir an olarak nitelendiriliyor. Yıldız, Hollywood ve Highland Caddesi’nin kesiştiği noktada, Guinness Dünya Rekorları Müzesi’nin önünde yer alacak.

DC Comics’in başkanı ve kreatif yöneticisi Jim Lee ile kıdemli başkan yardımcısı ve genel müdürü Anne DePies’in katılacağı törende, Batman aynı zamanda Guinness Dünya Rekorları tarafından “Hollywood Şöhretler Kaldırımı’nda yıldızı olan ilk süper kahraman” unvanını da alacak.

Kara Şövalye 1939 yılında Bob Kane ve Bill Finger tarafından yaratılmış ve ilk kez Detective Comics #27’de görünmüştü. O zamandan beri cesaret, adalet ve kararlılığın sembolü haline geldi. 85 yılı aşkın süredir çizgi romanlardan TV dizilerine, çizgi filmlerden sinema filmlerine ve hatta animeye kadar geniş bir yelpazede her neslin sevgisini kazanmayı başardı.

Bir İlk: Batman Şöhretler Kaldırımı'nda Yıldız Sahibi Oluyor

Batman, Hollywood’un Şöhretler Kaldırımı’nda Yıldız Sahibi Olan İlk Süper Kahraman Olarak Guinness’e Girecek

Karakter sinemada ilk kez 1943’te Lewis Wilson tarafından canlandırıldı. Ancak Batman’in popülaritesi 1966’da Adam West’in rol aldığı efsanevi televizyon dizisiyle zirveye ulaştı. 1989’da Tim Burton’ın yönetmenliğinde Michael Keaton’ın canlandırdığı Batman, karakterin ciddi bir sinema uyarlamasının ilk örneği oldu ve büyük başarı elde etti.

2005 yılında Christopher Nolan’ın Batman Begins filmiyle başlayan Kara Şövalye üçlemesi, süper kahraman filmlerinin sinema dünyasındaki algısını değiştirdi. Christian Bale’in canlandırdığı karakter, eleştirmenler ve izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Animasyon dünyasında ise Kevin Conroy’un seslendirdiği Batman, özellikle The Animated Series ile büyük başarı elde etti. Dizi 1993 yılında bir Emmy Ödülü kazanarak çizgi roman uyarlaması olarak bu başarıyı elde eden ilk yapım oldu. Şimdilerde de Prime Video’da Caped Crusader olarak geri döndü.

Hollywood'da Bir İlk: Batman, Şöhretler Kaldırımı'nda Yıldız Sahibi Olan İlk Süper Kahraman Olacak

Hollywood Ticaret Odası’nın Walk of Fame yapımcısı Ana Martinez, “Batman’in yıldızı, televizyonda canlandıran Adam West ve ortak yaratıcısı Bob Kane’in yıldızlarının yanına yerleştirilecek” açıklamasında bulundu.

Şöhretler Kaldırımı’nda yıldızı bulunan diğer kurgusal karakterler arasında Mickey Mouse, Bugs Bunny, Shrek, Winnie the Pooh ve The Simpsons ailesi de bulunuyor. Batman’in prestijli gruba katılması, karakterin kültürel mirasını ve popülaritesini bir kez daha kanıtlıyor. Peşi sıra Superman’in de ileride bir yıldız sahibi olup olmayacağı merak ediliyor.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir