Honda, 1,7 milyon aracı geri çağırıyor

Japon otomobil üreticisi Honda Motor Company (HMC), ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) raporuna göre yaklaşık 1,7 milyon aracı geri çağırdı.

Honda, 1,7 milyon aracı geri çağırıyor

Honda, NHTSA’ya yaptığı başvuruda geri çağırma nedeninin direksiyon dişli kutusunun solucan dişlisinin üretimindeki bir kusur olduğunu belirtti.

🚗 Bu kusur nedeniyle:

  • Solucan dişlisi çalışma sırasında şişebiliyor ve solucan dişlisi ile solucan dişli çarkı arasındaki gres film kalınlığını azaltıyor.
  • Ayrıca, solucan dişli çarkının yay ön yükü çok yüksek ayarlanmış, bu da bileşenler arasındaki kayma kuvvetinin artmasına neden oluyor.
  • Sonuç olarak, azalan gres film kalınlığı ve artan kayma kuvvetinin birleşimi, solucan dişlisi ile solucan dişli çarkı arasında artan sürtünmeye yol açıyor.
  • Bu artan sürtünme, direksiyon çevirme çabasını ve zorluğunu artırarak kaza veya yaralanma riskini yükseltiyor.

Geri çağırma, 2022-2025 yılları arasındaki Honda Civic 4D, Honda CR-V ve Honda CR-V Yakıt Hücreli Elektrikli Araç gibi birkaç önemli modeli kapsıyor.

Honda, Şubat 2024’te hava yastığı endişeleri nedeniyle ABD’de 750.114 aracı geri çağırmıştı ve herhangi bir yaralanma rapor edilmemişti.

Bunun dışında geçen yıl şirket, yangın riskleri nedeniyle ABD’de 100.000 hibrit aracı geri çağırmıştı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir