İHA’lar 462 saat uçuş yaptı, çıkarma gemisi Muğla’da

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye’yi sarsan yangınlarda Türk Silahlı Kuvvetlerinin çalışma nasıl destek verdiğini anlatan paylaşımlar yaptı. İHA’ların 33 sorti ve 462 saat uçuş yaptığı açıklandı. Muğla’da Ören ve Milas’a karakol botu ile çıkarma gemisi sevk edildi.

İHA’lar 462 saat uçuş yaptı, çıkarma gemisi Muğla’da

Milli Savunma Bakanlığı’nca Muğla’daki yangın söndürme çalışmalarında ihtiyaç halinde halkı denizden tahliye etmek için bir karakol botu ve çıkarma gemisi sevk edildiği duyuruldu.

KARAKOL BOTU VE ÇIKARMA GEMİSİ

Bakanlığın Twitter’daki hesabından yapılan açıklamada, “Muğla’daki yangın söndürme faaliyetlerine destek olmak ve ihtiyaç halinde bölgedeki vatandaşlarımızı denizden tahliye etmek maksadıyla, Ören ve Milas bölgelerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait bir karakol botu ve bir çıkarma gemisi sevk edilmiştir” denildi.

İHA’LARDAN 33 SORTİ

MSB’den yapılan bir başka açıklamada da “Deniz Kuvvetlerimize ait İHA’lar, 12 ilde 45 adet yangını tespit etti. İlk kez başlayan yangının mevkisi, söndürüldükten sonra yeniden başlayan yangın noktaları ve devam eden yangınların ilerleme istikameti hassas koordinat ile anlık olarak Orman Genel Müdürlüğüne bildirildi.” ifadeleri yer aldı.

MSB, İHA’ların 33 sorti ve 462 saat uçuş yaptığını ve 12 ilde toplam 45 yangını tespit ederek söndürme çalışmaları için anlık görüntü aktarımı sağladığını bildirdi.

Isparta ve Denizli’de de valiliklerin talebi üzerine askeri birliklerden destek geldi.

ISPARTA VE DENİZLİ’DE KOMANDOLAR SAHADA

Denizli Valiliğinin talebi üzerine bölgede çıkan yangına müdahale etmek üzere 11’inci Komando Tugay Komutanlığından iş makinaları ve personel görevlendirildi.

Isparta Valiliğinin talebi üzerine de bölgedeki yangın söndürme faaliyetlerine destek için Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığından itfaiye, arazöz, dozer, su tankeri ve arazi araçları ile personel görevlendirildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir