İKSV’den iki gala sürprizi: The Fall ve Megalopolis sanatseverlerle buluşacak

İKSV Galaları bu ay Türkiye’de vizyona girmemiş Tarsem Singh’in 2006 yapımı filmi “The Fall” ve Cannes’da dünya prömiyerini yapan Megalopolis filmlerini izleyiciyle buluşturacak.

İKSV’den iki gala sürprizi: The Fall ve Megalopolis sanatseverlerle buluşacak

Türkiye’de henüz vizyona girmemiş olan iki filmi sinemaseverlerle buluşturan İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleştirilen İKSV Galaları, bu ay da iki filmi sinemaseverlerin gösterimine sunacak. Tarsem Singh’in 2006 yapımı filmi “The Fall” 24 Eylül’de Kadıköy Sineması’nda, Cannes’da dünya prömiyerini yapan Megalopolis ise 25 Eylül’de Atlas 1948’de gösterilecek.

Tarsem Singh’in 2006 yapımı filmi “The Fall / Düşüş” restore yönetmen kurgusuyla yeniden MUBI iş birliğiyle, tek bir gösterim için 24 Eylül’de Kadıköy Sineması’nda izleyiciyle buluşacak. Francis Ford Coppola’nın mayıs ayında Cannes’da dünya prömiyerini yapan son filmi Megalopolis, vizyona girişinden önce, 25 Eylül’de Atlas 1948’de olacak.

The Fall / Düşüş

24 Eylül Salı, 21.00, Kadıköy Sineması

Özel efekt kullanılmadan dört yılda, 24 ülkedeki onlarca mekânda çekilen Düşüş, 1920’lerde, sessiz film döneminde Los Angeles’ta geçiyor. Oyuncu kadrosunda Lee PaceCatinca Untaru, Justine Waddell ve Daniel Caltagirone’un yer aldığı ve yapımcılığıyla finansmanını Tarsem Singh‘in üstlendiği film, Namibya’daki Deadvlei kum çölünden İstanbul’da Ayasofya’ya, Buenos Aires’den Bali’ye, Tac Mahal’den Kolezyum’a birbirinden şaşırtıcı ve farklı mekânda çekildi.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir