İspanya’ya kaçmaya çalışan göçmenler Fas polisi ile üç gündür çatışıyor

Fas, Ceuta’ya geçişleri kontrol altına almak için sınıra çevik kuvvet ekiplerini konuşlandırdı.

İspanya’ya kaçmaya çalışan göçmenler Fas polisi ile üç gündür çatışıyor

İspanya’nın Fas sınırında yer alan toprağına, Ceuta kentine geçmek isteyen göçmenler üç gecedir polis ile çatışıyor.

Faslı yetkililer, İspanya’ya geçmeye çalışan kişilere karşı çevik kuvvet ekiplerinin konuşlandırıldığını duyurdu.

Fas polisi, çoğunluğunu Faslı gençlerin oluşturduğu gruplara tazyikli su ile müdahale ederken, bu gruplar polise taşla karşılık verdi.

Fas istihbarat teşkilatı DGSN, toplu göç girişimini kışkırttıkları şüphesiyle 60 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Pazartesi günü, Ceuta’ya yüzerek geçmeye çalışan dokuz genç, Ceuta’nın Tarajal plajına ulaşmadan önce sınırda konuşlanan Fas güçleri tarafından durdurulup gözaltına alındı.

Öte yandan sınırın öbür tarafında İspanya’ya bağlı Guardia Civil ve İspanyol Ulusal Polisi teyakkuz halinde.

Sosyal medyadaki çağrılara uyarak sınır telini aşmaya çalışan grupları dağıtmak üzere Fas’ın Fnidek sınır kasabasında çok sayıda güvenlik personeli görevlendirildi.

Akdeniz’i çevreleyen Kuzey Afrika’daki iki küçük İspanyol toprağı Ceuta ve Melilla daha iyi bir yaşam gayesiyle Avrupa’ya gitmeye çalışan göçmenlerin ve mültecilerin yıllardır değişmeyen güzergahı.

Sınır bölgesine gelenlerin çoğu, yaşları küçük olanlar da dahil olmak üzere Faslılar ve bölgedeki diğer ülkelerden gelen göçmenlerdi.

İspanyol İçişleri Bakanlığı’nın pazartesi günü yayınladığı açıklamada, kendilerinin ve Fas güvenlik güçlerinin müdahaleleriyle durumun “kontrol altına alındığı” bildirildi.

Fas İçişleri Bakanlığı’na göre, ülkenin kolluk kuvvetleri ocak ayından eylül başına kadarki süreçte, ülke genelinde 45.000’den fazla göç girişimini durdurdu.

Ayrıca, ağustos ayında sadece Ceuta çevresindeki bölgelerde 11.000’den fazla göç girişiminin, Melilla civarındaki bölgelerde ise 3.000’den fazla girişimin önlendiği belirtildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir