İsrail: Malzeme taşıyan 50 kamyon Gazze’nin kuzeyine giriş yaptı

İsrail, ABD’nin dün yaptığı Gazze Şeridi’ndeki insani şartların iyileştirilmesi 30 gün süre verildiğini aksi takdirde bazı askeri yardımların kesilebileceği uyarıdan bir gün sonra malzeme taşıyan 50 kamyonun Gazze’nin kuzeyine giriş yaptığını bildirdi.

İsrail: Malzeme taşıyan 50 kamyon Gazze’nin kuzeyine giriş yaptı

Gazze’nin kuzeyine 1 Ekim’den bu yana insani yardımların geçişine izin vermeyen İsrail, ABD’nin baskısı sonucu Gazze’nin kuzeyine insani yardım kamyonlarının girişine izin verdi. İsrail, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller’ın İsrail yönetimine Gazze Şeridi’ndeki insani şartların iyileştirilmesi 30 gün süre verildiğini aksi takdirde bazı askeri yardımların kesilebileceği uyarısı yapıldığına ilişkin açıklamasından bir gün sonra malzeme taşıyan 50 kamyonun Gazze’nin kuzeyine giriş yaptığını duyurdu. İsrail ordusuna bağlı Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktivitelerini Koordinasyon Birimi (COGAT) tarafından yapılan açıklamada, Batı Şeria ve Gazze’deki hareketliliğin denetlendiğini bildirerek “Ürdün tarafından sağlanan gıda, su, tıbbi malzeme ve barınak malzemelerini taşıyan 50 insani yardım kamyonu Allenby Sınır Kapısı ve Erez Batı Geçidi’nden geçerek Gazze’nin kuzeyine ulaştı” denildi. Açıklamada, “Gazze’ye insani yardım girişini kolaylaştırmaya ve kolaylaştırmaya devam edileceği” aktarıldı.
BM bünyesindeki Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından yapılan açıklamada, “Gazze’nin kuzeyinde artan şiddet, gıda güvenliği üzerinde yıkıcı etkilere sahip. 1 Ekim’den bu yana Gazze’nin kuzeyine gıda yardımı ulaşmadı. WFP’nin kuzeyde barınaklara ve sağlık tesislerine dağıttığı mevcut gıdanın ne kadar süre yeteceği belirsiz” ifadeleri kullanılmıştı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir