İsrail Suriye’yi bombaladı: 14 kişi öldü

İsrail’in Suriye’nin Masyaf kentine düzenlediği saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ağır yaralılar nedeniyle can kaybının artabileceği belirtiliyor.

İsrail Suriye’yi bombaladı: 14 kişi öldü

İsraı̇l ordusu, Suriye’nin Hama kırsalına saldırı düzenledi.

Suriye devlet haber ajansı SANA’nın bildirdiğine göre Masyaf kentı̇ne yönelik İsrail saldırılarında en az 14 kı̇şı̇ hayatını kaybetti.

SANA, askeri bir kaynağa dayandırdığı haberinde İsrail’in Lübnan’ın kuzeybatısından “orta bölgedeki bir dizi askeri alanı hedef alan” bir hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Açıklamada 43 kişinin de yaralandı bildirildi.

Masyaf Ulusal Hastanesi Müdürü Dr. Faysal Haydar, altı kişinin durumunun hala kritik olduğunu ve ölü sayısının artabileceğini söyledi.

Hava savunma sistemlerinin füzelerin bir kısmını düşürdğü de belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden bir savaş gözlemcisi ise gece boyunca “yoğun İsrail saldırıları” olduğunu ve “sekiz Suriyeli savaşçı dahil” 18 kişinin öldüğünü bildirdi. Gözlemevi, 32 kişinin de yaralandığını belirtti.

Gözlemevi, “İsrail saldırılarının Hama vilayetindeki Masyaf’taki bilimsel araştırma alanını ve diğer bölgeleri hedef aldığını, binaları ve askeri merkezleri tahrip ettiğini” kaydetti.

İran Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, Suriye’deki “suç” saldırısı nedeniyle İsrail’e tepki gösterdi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir