İsrail yine Beyrut’u bombaladı, 120’den fazla noktayı vurdu

İsrail ordusu Lübnan’ın başkenti Beyrut’u hedef alan saldırılar düzenledi. Havalimanına yakın bir çok bölgeden bombardıman sonrası alevler yükseldi.

İsrail yine Beyrut’u bombaladı, 120’den fazla noktayı vurdu

İsrail ordusunun, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a günlerdir düzenlediği hava saldırıları artarak devam ediyor. Hizbullah’ın konuşlanmasını bahane ederek Lübnan’a saldırılarını yoğunlaştıran İsrail Beyrut ve çevresini yoğun bombardımana tuttu.

İsrail, Lübnan’da 120’den fazla noktayı vurdu

İsrail ordusu, 100’e yakın savaş uçağının erken saatlerde Lübnan’da 120’den fazla noktayı vurduğunu açıkladı.

Ordu, bir saat süren saldırılarda çok sayıda Hizbullah mevzisinin vurulduğunu öne sürdü.

İsrail saldırılarındaki ölü ve yaralı sayısına ilişkin ise henüz açıklama yapılmadı.

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını genişletildiği 23 Eylül’den bu yana “en şiddetli saldırılarından” birinin yaşandığı gece saatlerinde İsrail savaş uçakları başkent Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesindeki çeşitli alanlara yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

ALEVLER GÖĞE YÜKSELDİ

Saldırılar sonrası havalimanına yakın bir çok bölgede alevler ve dumanlar yükseldi. Lübnan devlet medyası da İsrail’in Beyrut’a “ardışık saldırılar” başlattığını bildirdi.

SİVİLLER İÇİN TAHİYE EMRİ

İsrail Savunma Kuvvetleri, 162. tümene bağlı 401. ve 460. zırhlı tugayların gece boyunca Cebaliye’yi kuşattığını ve şu anda bölgede yeni bir kara operasyonu yürüttüğünü bildirdi. Ordu bölgedeki siviller için tahliye emri yayınlarken İsrail Beyrut’un güneyindeki Dahiye’ye gece saatlerinde 30 hava saldırısı düzenledi.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir