İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’da ‘Narin’ protestoları: 3 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır’da 21 Ağustos’tan bu yana haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşılmasının ardından birçok kentte protesto gösterileri düzenlendi.

İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’da ‘Narin’ protestoları: 3 kişi gözaltına alındı

Pazar günü sabah saatlerinde yapılan açıklamada Narin’in, daha önce en az üç kez ayrıntılı arama yapılan Eğertutmaz Deresi’nin kenarında, üzeri taş ve dallarla gizlenmiş ve bir çuval içinde, ölü bulunduğu duyuruldu.

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde düzenlenen protestolarda, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) tarafından yapılan basın açıklamasında, “Siz aile dedikçe cinayetler katliamlara dönüştü. Biz kadınları, çocukları ne bu ailenin, ne hükümetin, ne Bakanların insafına ve vicdanına bırakmayacağız,” ifadelerine yer verildi.

Eyleme katılanlar, üzerinde “Narin’in ölümünü karanlıkta bırakmayacağız” ve “Çocuk istismarına son” yazan pankartlar taşıdı.

Eylemin ardından kimlik kontrolü yapmak isteyen polise tepki gösteren üç kadın gözaltına alındı.

Diyarbakır’da binlerce kişi Narin için yürüdü. Düzenlenen protesto gösterilerinin polis tarafından engellendiği belirtildi. Protestolara, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş başkanları, milletvekilleri ve Başak Demirtaş da katıldı.

Adana ve Van’da da birçok kişi Narin’in vahşice katledilmesine tepki göstererek yürüyüşe katıldı.

Otopsi işlemleri tamamlandı

Narin’in cansız bedenine ulaşılması ardından ölüm sebebinin belirlenmesi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemi başlatıldı.

10 saat süren işlemlerin ardından Narin’in naaşının Pazartesi günü Diyarbakır’daki köyünde toprağa verileceği bildirildi.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, otopsi işlemleri sürerken, 13-14 uzmanın çalıştığını belirterek, rapor sonuçlarının beklenmesi gerektiğini söyledi.

Eren, “Bugünden cinayetin ne şekilde, nasıl öldürüldüğüne dair şu anda net bir şey söylememiz mümkün değil,” dedi.

Gözaltına alınanların sayısı 23’e yükseldi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 23’e yükseldi.

 

Gözaltına alınanlar arasında Narin’in annesi, babası, iki ağabeyi, üç amcası ve tutuklanan amcası S.G’nin eşinin de bulunduğu öğrenildi.

Narin’in kaybolmasıyla ilgili başlatılan soruşturmada, Tavşantepe Mahallesi’nin muhtarı olan S.G., 2 Eylül’de çıkarıldığı Nöbetçi mahkeme tarafından “kasten öldürme” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından geçen hafta tutuklandı.

S.G.’nin aracından alınan DNA örneklerinin, Narin’in kıyafetlerindeki DNA örnekleriyle eşleştiği belirtildi.

Ne olmuştu?

Olay, 21 Ağustos’ta öğleden sonra Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde meydana geldi.

Kur’an kursuna giden Narin, eve dönmeyince ailesi kendi çabaları ile bölgede arama yaptı. Köylülerle yapılan aramalardan sonuç alınamayınca Narin’in babası Arif Güran, aynı gün saat 20:00’de jandarma karakoluna giderek kızının kaybolduğunu bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Narin’in 18 yaşındaki ağabeyi E.G. de gözaltına alınmış ve kolundaki ısırık izi nedeniyle İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürülmüştü. Yapılan incelemede ısırık izinin Narin’e ait olmadığı tespit edilince E.G. serbest bırakıldı.

Anne Yüksel Güran da cumartesi günü gözaltına alınmıştı.

Baba Güran ise kardeşi S.G. ve eşinin gözaltına alınmadığını, sadece ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüğünü söylemişti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir