İsveç ve Norveç’ten ‘istenmeyen adam’ açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesi talimatını verdim” ifadelerinin ardından, büyükelçisi ‘istenmeyen kişi’ ilan edilecek olan ülkeler arasında bulunan İsveç ve Norveç’ten açıklama geldi.

İsveç ve Norveç’ten ‘istenmeyen adam’ açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osman Kavala’nın serbest bırakılması yönünde çağrıda bulunan 10 büyükelçi için “Talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim, ‘bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz’ dedim” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından, büyükelçileri ‘istenmeyen adam’ ilan edilecek olan İsveç ve Norveç’ten ilk açıklama geldi. Her iki ülke yetkilileri de Türkiye büyükelçilerinin ülkeyi terk etmesi yönünde kendilerine herhangi bir bilgi gelmediğini bildirdi.

Norveç hükümetinin iletişimden sorumlu direktörü Trude Maseide, “Büyükelçimiz sınır dışı edilmeyi hak edecek bir şey yapmadı” dedi.

Euronews’te yer alan habere göre, Maseide, Ankara’nın Avrupa İnsan Hakları Konsvansiyonu’na bağlı kalma taahhüdünde bulunan bir ülke olduğunu ve ülkesinin Türkiye’ye demokratik standartlara ve hukukun üstünlüğüne uyması çağrısında bulunmaya devam edeceğini söyledi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir